maandag 12 december 2011

John de Bever haalt hit uit België

John de Bever: Wanneer, wanneer, wanneer (72)

De ster van John de Bever is rijzende. Sinds hij in 2006, na een afwezigheid van ruim 26 jaar, weer een hit scoorde, ‘Toen kwam jij’ met Anny Schilder (#80), scoort hij de ene na de andere hit. Was het in 2008 nog één notering, het jaar daarop waren het er twee, vorig jaar drie en dit jaar zijn het er al vijf!

Voor die vijfde hit dit jaar grijpt John de Bever terug op een nummer dat hij in 2002 al op single uitbracht: ‘Wanneer, wanneer, wanneer’, maar dat niets heeft gedaan. Bever hoorde het nummer het jaar daarvoor toen hij in Spanje was, in de tijd dat hij nog prof voetballer was. En toen wist hij het: “dit wil ik zingen, deze gevoelige en oprechte muziek wil ik overbrengen op mijn publiek.” De versie die hij hoorde was van Luc Julia Nicholas Steeno, beter bekend als de Vlaamse zanger Luc Steeno die het nummer, simpelweg ‘Wanneer’ (één keer dus), in 1999 opnam voor zijn verzamelalbum ‘Elke dag denk ik aan jou’ (1999).

Drie jaar later nam John de Bever het nummer op, dat belandde op twee van zijn albums: ‘De Bever dit ben ik’ en ‘Samen door het leven’. John liep al langer met het idee om het nummer opnieuw uit te brengen, alleen dan moest het wel wat worden veranderd.
Producent Adrie van den Berk (van Berk Music) en Waylon van der Heijden (alias DJ Goldfinger), wisten er wel raad mee. En dit keer heeft John er wel succes mee, want de nieuwe versie komt binnen op #72. Vorig jaar probeerde Willem Barth nog een hit te scoren met ‘Wanneer, wanneer, wanneer’, geënt op de uitvoering van John de Bever.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten