maandag 12 december 2011

Amy Winehouse postuum op de reggae tour

Amy Winehouse: Our day will come (52)

In de Album Top 100 komt geheel volgens verwachting het album ‘Lioness: hidden treasures’ van Amy Winehouse binnen op de eerste plaats. Op het album staan twaalf nummers, variërend van covers, (opgeleukte) demo’s, niet eerder uitgebrachte nummers tot een enkel nieuw nummer. Op twee liedjes na, zijn het nummers van voor de opnames van ‘Frank’ uit 2002 en daarna, tot haar dood op 23 juli, waar ze mee bezig was.
Het album is dan ook voornamelijk een productie van Salaam Remi, die ook haar album ‘Frank’ produceerde. Bij de release van ‘Lioness: hidden treasures’ verklaarde Salaam dat het hier waarschijnlijk bij blijft, want voor haar dood heeft Amy weinig nieuw werk opgenomen. Opvallend is de demoversie van ‘Valerie’, die veel minder vlot is als de versie die in 2008 de eerste plaats bereikte.

Our day will come’ was bestemd voor het album ‘Frank’, maar bleef destijds op de plank liggen. Het origineel stamt uit 1963 en werd voor het eerst opgenomen door de groep Ruby & the Romantics, vernoemd naar de zangeres Ruby Nash Curtis, die er de eerste plaats mee haalden van de Amerikaanse hitparade. Daarna is het door diverse artiesten gecoverd, onder andere door Trini Lopez, Cliff Richard, the Supremes en Christina Aguilera. ‘Our day will come’ is de tweede postume hit voor Amy Winehouse, na ‘Body and soul’ met Tony Bennett (#9 in september).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten