maandag 12 december 2011

The voice of Holland II levert eerste hits

The voice of Holland II– de liveshows (1)

Een jaar geleden waren er in deze week al drie liveshows van The voice of Holland geweest en had de derde de eerste #1-hit opgeleverd voor Ben Saunders met ‘If you don’t know me by now’. De eerste liveshow vorig jaar, op 12 november, leverde drie hits op, en ook dit jaar is dat het geval. Toch valt dat aantal tegen, omdat dit jaar van alle 12 kandidaten de versie die ze eerder in de week opnamen, beschikbaar komt als download. Vorig jaar was dat nog de helft.
De eerste liveshow levert dus die hits op van de twaalf nummers, en dat zijn:

Charly Luske: Have a little faith in me (19)

Charly Luske (Amsterdam, 19 september 1978) werd op zijn twaalfde aangespoord door zijn vader, om klassieke zanglessen te nemen. In 1997, nog voor zijn negentiende scoorde hij met de boyband Velvet een hit met ‘Weg van jou’ (#72). Na het uiteengaan van Velvet speelde Luske in de musical ‘Boyband’ en er zouden nog vele musicals volgen, waar hij veel zangervaring opdeed, onder andere in ‘Turks fruit en ‘The Wiz’.
Naast zingen acteerde Luske in ‘Meiden van de Wit’, ‘Costa!’ en Zoop! Hij deed al eerder mee met een zangcompetitie: het Nationaal Songfestival in 2004 met het nummer ‘She’ll take your breath away’, waarmee hij de vierde plaats haalde. Charly Luske is getrouwd met Tanja Jess en is vader van twee zoons Billy (2003) en Bobby (2007).

Tijdens de blind auditions op 23 september 2011 zong Luske het nummer ‘It’s a man man’s world’ van James Brown, waarop alle coaches hun stoel omdraaiden. Uiteindelijk koos hij voor Nick & Simon. In the battle op 4 november won hij van Tom Wesselink met het nummer ‘For the first time’.

Have a little faith in me’ is origineel van John Hiatt (#14 in 1989). Even leek het er op dat die uitvoering op herhaling zou gaan. Het zat er echter net niet in, want John Hiatt staat op #108 in de Bubbling Under Single Top 100, de wachtkamer van de Single Top 100

Chris Hordijk: Drops of Jupiter (87)

Christiaan Hordijk (Wageningen, 2 september 1983), komt uit een muzikale famlie. Zijn zus Lisa won in 2009 X factor en samen maakten ze deel uit van de band Left Lane Lisa. Naast zingen, drumt Chris bij BackAlive, tributeband van Pearl jam. Samen met Wesley Glasmacher schrijft hij liedjes onder de naam Orangetrack. In december 2010 stonden ze in de finale van het Radio 538 Demo Duel, dat gewonnen werd door Earl S. En als de tijd het toelaat is Chris ook nog medewerker bij de Gemeente Rhenen. Maar hoe verder hij komt in the Voice, des te minder zullen zijn collega’s hem zien!
Op 30 september 2010 deed Chris auditie met ‘Waiting on the world to change’ van John Mayer. Met uitzondering van Roel van Velzen, draaiden alle coaches hun stoel. Nick & Simon coachen hem sindsdien. In the batlle won hij met ‘Not over you’ van Sakina Dalal

Drops of Jupiter’ is een cover van Train (#5 in 2001).

Danjil Tuhumena: Another day (96)

Ook Danjil Tuhumena (Alphen aan de Rijn, 3 december 1973) heeft het zingen niet van een vreemde. Zijn vader Marcus richtte een familieband op, the Family song, waar Danjil als driejarige de drumstokjes roerde. Zo’n 20 jaar trad de familieband door heel Nederland op.
In 1995 overleed zijn vader en dat betekende tevens het einde van de familieband. Vervolgens is Danjil bij de Molukse band Foco gaan spelen en schreef hij het nummer ‘Bapa’ (papa), ter ere van zijn vader. In 1999 richtte Danjil samen met Maurice Tahapary de band Djanecy op, die tot 2007 bleef bestaan. Daarna is hij nummers blijven schrijven, in meerdere talen, Engels, Maleis en Nederlands, voor zijn album. Alleen dat zal nog moeten wachten.

Tijdens de derde blind audition op 7 oktober speelde en zong Danjil ‘Waiting on the world to change’ van John Mayer. Op zijn ruim 1 minuut durende optreden reageerden Marco Borsato en Nick & Simon. En ook Danjil koos voor Nick & Simon. Tijdens de battle nam hij op tegen Jeevan Chopra met het nummer ‘Father and friend’.

Another day’ door Danjil Tuhumena, is origineel een nummer van Buckshot lefonque (#5 in 1997). Vorig jaar werd het nummer ook al gecoverd door Johnny Rosenberg die het in de derde liveshow zong. De week daarna kwam zijn uitvoering binnen op #79. Rosenberg viel af na de vijfde liveshow.

Waar is Erwin Nyhoff?

In de eerste liveshow zong Erwin Nyhoff, net hersteld van een fikse keelinfectie, ‘Go your own way’ van Fleetwood mac. Daardoor kwam hij minder overtuigend over dan tijdens eerdere optredens in The Voice. Tijdens de blind auditions deed Erwin het nummer ‘The river’ van Bruce Springsteen, wat, bij gebrek aan een download van Erwin, er voor zorgde dat het origineel wel flink gedownload werd. Dit jaar zijn alle nummers die tijdens de liveshows worden gezongen, te downloaden. De versie van ‘Go your own way’ door Erwin Nyhoff stond er echter niet bij, zijn versie van ‘The river’ wel, dat net de Single Top 100 niet haalde. Het nummer staat #101 in de Bubbling Under, de wachtkamer van de Single Top 100.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten