maandag 12 december 2011

Nederlandse Birdy in januari bekend

Birdy: Skinny love (2)

Het ziet er niet naar uit dat ‘Skinny love’ van Birdy de kersthit van 2011 wordt. Het nummer kwam binnen dankzij het gebruik daarvan in ‘So you think you can dance’ en steeg dankzij hetzelfde programma, waar Birdy te gast was, vorige week naar de eerste plaats. Zonder het programma blijkt de concurrentie echter sterker en moet ze genoegen nemen met een tweede plaats, op een afstand van ruim 15% van ‘Ik neem je mee’.

Nederlandse Birdy

Vorige week meldden we al over de zoektocht van 3FM dj Giel Beelen naar de Nederlandse Birdy, een meisje rond de 15 die minstens zo goed kan zingen. De afgelopen week kon er gestemd worden op 362 kanshebbers. Daaruit komen 5 finalisten, 1 uit de poll en 4 favorieten van de jury. Daarnaast zijn er drie wildcards te verdelen, die gekozen kunnen worden uit de shortlist van 25 kandidaten. De beste 3 mogen komen optreden in de tweede finaleweek, vanaf 9 januari 2012. Op donderdag 12 januari is de finale.

Nog een Nederlandse Birdy

Je wist het misschien niet, maar we hebben al een Nederlandse Birdy! Alleen is de spelling anders, Burdy en het is een man. De tip kregen we van Frank uit het Noorden van het land. Deze Burdy heet in het dagelijks leven Bert Schaap en staat bekend als de zingende melkboer.
Afgelopen maandag, 5 december, maakte hij bekend eind dit jaar te stoppen … als melkboer. Door de slechte economische omstandigheden kan het niet meer uit. Na dertig jaar verdwijnt de zingende melkboer uit Ulrum. Maar zingen blijft Bert vast wel.

1 opmerking: