maandag 12 december 2011

Rachel houdt van lol maken

Rachel: Ik ben een teenager (54)

Op 5 januari 2012 moet duidelijk worden welke artiesten meedoen aan het Nationaal Songfestival op 26 februari, waar uiteindelijk bepaalt wordt wie ons land in mei mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Bakou in Azerbeidzjan. Aanvankelijk zou de keuze eind november vallen, maar vanwege het grote aantal inzendingen (bijna 500), blijkt de selectie moeilijker dan gedacht.

Wellicht moeten ze eens goed kijken hoe het gaat bij het Junior Eurovisiesongfestival. In 2005 sleepte Tess met ‘Stupid’ de zevende plaats in de wacht, in 2009 won Ralf Mackenbach met ‘Click clack’ en dit jaar eindigde Rachel Traets met ‘Teenager’ op de tweede plaats. Eerste werd op 3 december ‘Candy music’ van de vijfkoppige groep Candy voor Georgië, met 108 punten, 3 meer als Rachel. Inderdaad, (ook) bij de kids wint een land uit het Oostblok, maar met die tweede plaats heeft Rachel bewezen dat Nederland ook hoog kan eindigen!

Rachel Traets (Wouw, 16 augustus 1998) begon al op haar vierde met het meezingen van liedjes op de radio. Op haar negende nam ze zangles bij de Roosendaalse Petra Honing. Later nam haar oom Riccardo Schuengel het over. Rachel heeft dan ook één droom en dat is zangeres worden. Haar grote voorbeelden zijn Beyoncé, Rihanna en Glennis Grace. Maar eerst moet ze de havo in Roosendaal afmaken. Daarna gaat ze misschien naar de Rock academy in Tilburg.
Sinds haar geboorte heeft Rachel in haar linkerarm een erbse parese, dat is een zenuw die afgescheurd en daardoor gedeeltelijk verlamd is. Ze heeft er niet veel last van, ze kan alleen soms met haar linkerhand dingen niet goed vastpakken, en haar arm blijft vaak naar beneden hangen.

Over haar prestatie tijdens het ESF zegt ze: “Het was gek en leuk tegelijk. Ik ben trots, maar ook een beetje teleurgesteld, want ik had mijn zinnen op de eerste plaats gezet.” Alle aandacht van de camera’s en het herkend worden op straat zijn Rachel – zo zegt ze – nog niet naar de bol gestegen: “Ik ben en blijf gewoon een gezellig meisje uit Brabant.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten