maandag 12 december 2011

Wim Rijken brengt ode aan de vrouw

Wim Rijken: Zij is de liefste (93)

‘Zij is de liefste’ is nog maar de zesde notering voor Wim Rijken. Zijn eerste twee hits waren: ‘Wie weet wat liefde is?’(#45 in 1988) en ‘Stapelgek op jou’ (#68 in 1989), beide met Conny Vandenbos, zijn ontdekker. Die ontdekking was puur toeval, want toen Wim in 1987 meedeed aan een musicalitem, bleek hij ook nog te kunnen zingen!

Wim Rijken (Kinderdijk, Alblasserdam, 3 augustus 1958), is van alle markten thuis, maar vooral acteur. Je zou hem kunnen kennen van tv-series als ‘De brug’, ‘Vrienden voor het leven’, ‘SamSam’, ‘Oppassen’ en ‘Goede tijden, slechte tijden’. Tevens speelde Wim voor Sinterklaas in de Sinterklaasfilms ‘Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot’, ‘Sinterklaas en het pakjes mysterie’ en ‘Sinterklaas en het raadsel van 5 december’. Daarnaast is Wim veel te horen in musicals. Bij ‘In the mood’ nam hij zelfs alle acht mannenrollen voor zijn rekening.

Wim Rijken stond als oprichter, manager en songwriter, aan de voet van de popact Wickit, dat drie hits scoorde. Samen met Alain Hulspad vormde hij het duo Vak-A, dat met het WK-lied ‘Holland Holland’ een hit scoorde (#33 in 2006). Voor ‘Zij is de liefste’, dat een ode is aan de vrouw, schreef Wim zelf de tekst. De muziek is van Hans Rusche.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten