zondag 8 januari 2012

3js, een jaar na het Songfestival

3js: De weg (39)

NNa een roerig jaar, waarin de 3js meededen aan het Eurovisie Songfestival, hebben de heren weer tijd kunnen vrijmaken voor een nieuw album. ‘4 elementen’ is hun vierde album dat op 27 januari, dezelfde dag als ‘Levenslied’, het soloalbum van Lange Frans (zie onder #30), verschijnt. Deze maand start ook hun derde theatertournee ‘4 elementen – theatertour 2012’, dat tot en met maart loopt.

Natuurlijk brengen de 3js niet alleen een download van ‘De weg’ uit, maar is er ook een fysieke cd-single beschikbaar met extra tracks. Daaronder het nummer ‘É Lisboa A Namorar/Hé Lissabon’, een duet met de Portugese Fado zangeres Cuca Roseta. Ze kennen haar van ‘De zomer voorbij’, waar zij te gast was. Het andere extraatje op de cd-single van ‘De weg’ is het nummer ‘Woodstock’ van Joni Mitchell, dat de drie opnamen met Nick & Simon.

Nationaal songfestival 2012

Een jaar geleden waren de 3js uitverkoren om ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Ze hadden vijf liedjes geschreven en op 30 januari kreeg ‘Je vecht alleen’, zowel van de vakjury als het Nederlandse publiek de meeste stemmen. We weten inmiddels hoe het de drie muzikanten in Düsseldorf is vergaan.
De afgelopen week werden de namen bekend van de zes artiesten die op 26 februari moeten uitmaken wie er in mei ons land mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Bakoe in Azerbeidjan. Die zes deelnemers met de liedjes zijn:
- Raffaëla: Chocolatte
- Joan Franka: You and me
- Ivan Peroti: Take me as I am
- Pearl: We can overcome
- Tim Douwsma: Undercover lover
- Kim de Boer: Children of the World
In navolging van andere landen, mag Nederland dus kiezen voor een zanger(es) die meedeed aan een landelijke talentenjacht (The voice of Holland en So you wanna be a popstar). Ivan Peroti is de enige die daar niet ondervalt, maar wel nummers schreef voor Ben Saunders, The voice of Holland 2010/2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten