zondag 8 januari 2012

Labrinth en Tinie Tempah werken weer samen

Labrinth feat. Tinie Tempah: Earthquake (81)

‘Earthquake’ is de tweede notering in de lijst van deze week voor Tinie Tempah. Op #42 staat ‘Love suicide’ feat. Ester Dean, dat in december even een weekje op #20 stond. ‘Earthquake’ is een nummer dat Patrick Chukwuemeka Okogwu, de echte naam van Tinie Tempah, samen schreef met Timothy McKenzie, die zich Labrinth noemt. De twee kennen elkaar al van ‘Pass out’, de debuutsingle van Tempah, die in 2010 de eerste plaats bereikte van de Britse hitparade. Dat nummer was ook een compositie van beiden.

Labrinth is dus niet zomaar uit de lucht komen vallen. Binnenkort brengt hij zijn tweede album ‘Electronic earth’ uit. Hij komt uit een muzikale familie, zijn broer Josh speelt drums op nummers van Natasha en Daniel Bedingfield en zijn zuster Sherelle heeft nummers ingezongen voor Guy Chambers. Doordat zijn ouders zeer religieus waren, groeide Labrinth op met gospelmuziek.

Muziek van blanke artiesten kwam er in huize McKenzie niet in. En dus werd er thuis veel gezongen, waarvan Labrinth leerde hoe je mooie harmonieën kunt krijgen. Dankzij Marc Williams, zijn huidige manager, kreeg hij ook muziek te horen van blanke artiesten. In 2009 kreeg Labrinth een platencontract en leerde hij Tinie Tempah kennen. Een jaar later kwam hij terecht op Syco, het label van Simon Cowell, bekend van de Britse X factor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten