zondag 8 januari 2012

Jessie J was tweede keuze voor ‘Up’

James Morrison feat. Jessie J: Up (72)

In de voorlaatste lifeshow van The voice of Holland vorig jaar, zou zanger James Morrison optreden met Jessie J en zouden de het nummer ‘Up’ zingen. Zou, want Morrison werd ziek en Jessie mocht haar eigen hit ‘Domino’ brengen (deze week gestegen naar #21). Jessie scoorde het afgelopen jaar vier hits, dus een duet met een zanger als James Morrison zou haar roem nog meer vergroten. ‘Up’ had dus eigenlijk al in december een notering moeten krijgen, maar beter laat dan nooit. In de Britse hitparade staat ‘Up’ al tien weken genoteerd, maar bereikte pas afgelopen zondag de hoogste plaats: #35.

tweede keuze

‘Up’ is een nummer van het album ‘The awakening’ van Morrison. Jessie J was echter niet de eerste die hij in gedachten had voor het duet. Hij dacht meer aan Adele, maar Colin Barlow, zijn a&r manager (de persoon die artiesten artistiek begeleid), stelde Jessie J voor. In eerste instantie voelde Morrison daar niet voor, omdat hij bang was dat Jessie J niet het juiste persoon was voor ‘Up’.

Dat nummer is geïnspireerd op de moeizame relatie met zijn in 2010 overleden vader, die alcoholist was. Dat had hij Jessie echter niet verteld voor de opname. Achteraf verklaarde Morrison dat Jessie J het nummer perfect had ingezongen en dat ze een heel goede zangeres is. ‘Ze zong het refrein zoals ik het had moeten zingen’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten