zondag 8 januari 2012

Kelly Clarkson verliest aan hitkracht

Kelly Clarkson: Stronger (what doesn’t kill you) (96)

Voor veel beginnende zangeressen is Kelly Clarkson hét voorbeeld van een winnares van een tv-talentenjacht. Tien jaar geleden, in 2002, won Kelly de eerste editie van American idol en verkocht sindsdien wereldwijd meer dan 20 miljoen albums. Maar sinds juni 2007 zit haar carrière een beetje in het slop. De verkoop van de albums ‘My december’ (in 2007) en ‘All I ever wanted’ (in 2009) bleven onder het miljoen steken. Haar eerste twee albums verkochten 2,7 respectievelijk 6,1 miljoen keer in de Verenigde Staten van Amerika.

Van ‘Stronger’, haar vijfde album, dat uitkwam in oktober 2011, zijn daar bijna een half miljoen van omgezet. Bij ons was het album na vier weken al verdwenen met als hoogste notering #16. De reden is het ontbreken van een goede hitsingle. ‘Mr. know it all’ kwam in september niet verder dan de 90e plaats.

En we vrezen dat ook haar nieuwste single niet echt potten zal breken. En dat terwijl ze heeft aangetoond het wel te kunnen: drie keer scoorde ze een top 10-notering, waaronder een #1-hit in 2006 met ‘Because of you’. Maar ja, toen waren er nog niet zoveel zangeressen die op Kelly wilden lijken en de aandacht opeisten. Deze maand start haar tour door Noord-Amerika en komt ze met een live album.

1 opmerking:

  1. Ze komt NIET met een live album en ze verliest ook niet ana hitkracht..Over de hele wereld is dit een grote hit, alleen in nederland heeft ze:
    - Geen Promotie.
    - Te weining airplay, alleen Q-Music draait haar elke dag.

    Logisch toch, dat een liedje niet zo hoog komt??? -.-

    BeantwoordenVerwijderen