zondag 8 januari 2012

Rappersduo New boyz maakt zijn debuut

Hot chelle rae feat. New boyz: I Iike it like that (80)

Met ‘Tonight tonight’ gaf de Amerikaanse groep Hot chelle reae in 2011 een aardig visitekaartje af. Het nummer bereikte de 16e plaats en stond op #78 in het jaaroverzicht. Voor ‘I like it like that’, dat ook op het album ‘Whatever’ staat, kregen de vier jongens uit Nashville, Tennessee, hulp van het hiphop duo New boyz.

New boyz bestaat uit de rappers Earl ‘Ben J’ Benjamin en Dominic ‘Legacy’ Thomas, die een dag jonger is dan Benjamin. Beide zijn geboren in 1991 in Hesperia, California. Voordat de twee hun talent bundelden, waren ze even ‘concurrenten’ van elkaar. Thomas rapt al sinds z’n achtste na het zien van een video van Bow wow wow. Benjamin was eerst helemaal niet met muziek bezig, maar speelde liever voetbal op de San Diego State University.

Nadat hij zag dat Benjamin succes had met rappen, ging hij zich daar ook op toeleggen. En aangezien ze toch maar een dag van elkaar verschillen, werd het verjaardagsgeld van beiden gebruikt voor de aankoop van opnameapparatuur. In 2008 noemden ze zich the Swagger boyz. Inmiddels hebben ze als New boyz al samengewerkt met onder anderen Chris Brown en the Cataracs and Dev. In mei 2011 verscheen van New boyz het tweede album ‘Too cool to care’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten