zondag 8 januari 2012

Lange Frans zingt (ook) voor SBS6

Lange Frans & Jeroen van der Boom: Een nieuwe dag (30) *** hoogste eersteweeks ***

Op 27 januari verschijnt ‘Levenslied’, het eerste album van Lange Frans zonder Baas B. Op het album werkt Frans Frederiks, zoals hij echt heet, samen met Anita Meijer, Marco Borsato, Thé Lau, Trijntje Oosterhuis, leden van de Jeugd van tegenwoordig en Jeroen van der Boom.
Het nummer ‘Een nieuwe dag’ kwam niet van Lange Frans zelf, maar van het producersduo Jochem Fluitsma & Erik van Tijn. Zij hadden een soort van rapnummer gemaakt, waarmee ze zelfs niets konden. Dit nummer speelden ze door aan Lange Frans, die er mee aan de gang ging. Bij het refrein dacht Lange Frans maar aan één persoon die het zou kunnen zingen en dat was Jeroen van der Boom. Hij mailde het nummer naar Jeroen, die op vakantie was. Die vond het nummer te gek en nam het samen met Lange Frans op.

(ook) voor SBS6

Maar er is meer met ‘Een nieuwe dag’ aan de hand. Een tijdje geleden werd Lange Frans door iemand die alle evenementen van SBS 6 organiseert, benadert met het verzoek om een nieuwe versie te maken van zijn #1-hit ‘Het land van …’. SBS6 scoort momenteel niet zo goed in de kijkcijferwereld, en dus pakken ze alles aan om weer kijkers te trekken en daar past een lied als ‘Het land van …’ goed in. Lange Frans liet toen weten dat het mogelijk was, maar dat hij ook een nieuw liedje had liggen en dat was ‘Een nieuwe dag’. Hij mailde het nummer en bij SBS6 zagen ze de kijkcijfers al stijgen, want het straalt een gevoel uit dat heel goed past bij SBS6. Inmiddels wordt het nummer dagelijks bij onder andere ‘Hart van Nederland’ gebruikt, met beelden van mensen die het nummer playbacken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten