zondag 5 februari 2012

Australische zusjes veroveren nu zelf de wereld

Nervo feat. Afrojack & Steve Aoki: We’re all no one (89)

Buiten Nederland wordt dj/producer Afrojack (= Nick van de Wall) op handen gedragen, en niet alleen door zijn nieuwe vriendin Paris Hilton. In de muziekwereld wil iedereen wel met hem werken, en dat leverde al hits op voor onder andere Pitbull feat. Ne-Yo and Nayer en Beyoncé. ‘We’re all alone’ is een samenwerking met Nervo & Steve Aoki. Met Aoki werkte Afrojack ook al op het nummer ‘No beef’, deze week op #49.

Nervo is een vreemde eend in de hitparadebijt, dus tijd voor een kennismaking. Nervo is afkomstig uit Australië en bestaat uit de tweelingzusters Miriam en Olivia Nervo. Ze zijn geboren in Melbourne (1982), maar hun ouders zijn Italiaans. Ze bezochten een kostschool voor meisjes, waar ze in aanraking kwamen met drama en muziek. Voordat ze definitief voor muziek kozen, liepen de zusjes model voor het modellenbureau Chadwick. Vervolgens startten ze een opleiding aan de Australische opera, maar kozen uiteindelijk voor een popcarrière. Al op jonge leeftijd schreven ze samen liedjes, maar toen nog als hobby.
Op hun achttiende vroeg een producer of ze demo’s voor hem wilden inzingen. Hij stimuleerde de zusjes zelf nummers te schrijven. Vervolgens zorgde hij dat deze bij de juiste mensen terecht kwamen en dat leverde hen, nog maar 19 jaar jong, een contract op, waarna ze naar Londen vertrokken. Hun eerste wapenfeit was het nummer ‘Negotiate with love’ voor de Britse zangeres Rachel Stevens, die er in eigen land een top 10-hit mee scoorde. Daarna schreven ze nummers voor onder anderen Ke$ha. Sophie Ellis-Bextor en de Pussycat dolls. De klapper kwam met ‘When love takes over’ van David Guetta feat. Kelly (#5 in 2009).

In 2010 sloten ze een deal met Virgin Records/EMI Music, met het doel het ontdekken en produceren van nieuwe artiesten. Tevens brachten ze in dat jaar hun eerste eigen nummer uit, ‘This kind of love’ en werkten samen met onder andere Kylie Minogue, Britney Spears en Armin van Buuren (‘Drowning’). Vorig jaar gingen de zusjes mee op tournee met Britney Spears en verzorgden haar voorprogramma. Tevens schreven ze samen met Steve Aoki en Afrojack het nummer ‘We’re all no one’.

De kans is groot dat je op ‘M.D.N.A.’, het nieuwe album van Madonna dat in maart verschijnt, een track van de Nervo sisters tegenkomt. De zangeres heeft laten weten zeer graag een nummer van de dames te willen opnemen. Daarnaast zijn ze sowieso te horen op ‘You’re gonna love again’, de nieuwe single van Avicii.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten