zondag 5 februari 2012

Marlon Roudette dankt succes aan film

Marlon Roudette: New age (92)

Een #1-hit in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk en een top 15-notering in de Franse en Vlaamse hitparade. We kunnen dus wel zeggen dat wij rijkelijk laat zijn met een notering voor ‘New age’ van Marlon Roudette, tot 2010 de helft van het duo Mattafix, waarmee hij twee albums opnam.

Marlon Roudette (Londen, 5 januari 1983) is de zoon van de Britse muziekproducer Cameron McVey, die muziek produceerde voor Neneh Cherry, Massive attack, All saints en Sugababes. Neneh is tevens de stiefmoeder van Roudette. Al op jonge leeftijd gingen zijn ouders uit elkaar en verhuisde hij met zijn moeder, Vonnie Roudette, ontwerper en artiest, naar het eiland Saint Vincent. Daar startte zijn muziekcarrière, die hij vanaf zijn 17e voortzette in Londen. Nadat hij in 2010 met Mattafix was gestopt, ging hij terug naar Saint Vincent om te werken aan zijn soloalbum. Met Guy Chambers, die veel nummers heeft geschreven voor Robbie Williams, schreef hij ‘New age’, dat de eerste single is van zijn album ‘Matter fixed’.

In Duitsland is ‘New age’ de titelsong van de bioscoopfilm ‘What A Man’ van Matthias Schweighöfer. Nadat de film in augustus 2011 daar ging draaien, kwam het nummer vanuit het niets op #1 binnen, waar het acht weken stond. Daarna volgden Zwitserland en Oostenrijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten