zondag 5 februari 2012

Zware jongens zingen kinderliedjes

Zware jongens: Bonnie hoep (68)

Een vaste factor tijdens het carnavalsgeweld is het duo Zware jongens. Met uitzondering van 2003, zijn ze ieder jaar van de partij met een feestplaatje. Het grootste succes tot nu toe was ‘Anton aus Tirol’, dat in 2000 de 21e plaats bereikte.
Bonnie hoep’, de achttiende notering voor Fokko Dam en Arie Kuipers, alias de Zware jongens, is een bewerking van twee nummers.

De eerste is ‘My Bonnie lies over the ocean’, een traditioneel Schotse folksong rond 1870. De Bonnie die hier in bezongen wordt, is vermoedelijk de Britse prins Charles Edward Louis John Casimir Sylvester Severino Maria Stuart (31 december 1720 – 31 januari 1788), bekend als Bonnie Prince Charlie. De Zware jongens maakten er ‘Mijn Bonnie is over de rooie’ van.

Het tweede nummer is het aloude kinderliedje ‘Hoeper de poep zat op de stoep’, dat ook wel gezongen wordt als ‘Joeper de poep zat op de stoep’. Op ‘Bonnie hoep’ wordt het kinderliedje gezongen door het L.U.S. Koor uit Sneek, dat staat voor Lui Uut Sneek, opgericht in 2009.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten