zondag 5 februari 2012

Neon Hitch neemt geen blad voor de mond

Gym class heroes feat. Neon Hitch: Ass back home (94)

Na twee hits, die ze volledig zelf brachten, leunt het Amerikaanse Gym class heroes nu al voor de derde keer op een andere artiest. De eerste was The-dream, op de tweede was het Adam Levine, zanger van Maroon 5 en op ‘Ass back home’ gaan ze een samenwerking aan met de Britse zangeres Neon Hitch.

Neon Hitch (Londen, 1986), haar vader was elektricien en noemde haar daarom Neon, groeide op in het circus, waar ze een trapezeact had. Op haar tiende begon ze met het schrijven van gedichten, later overgaand in teksten. Haar vriendje hoorde dat ze een mooie stem had en moedigde haar aan meer te gaan zingen. Op haar zestiende vertrok ze naar India, waar ze een paar jaar woonde voordat ze vanuit Londen aan haar muziekcarrière begon te werken.
In 2007 leidde dat tot een platencontract en mocht ze optreden met Mike Skinner. Sindsdien heeft ze gewerkt met onder anderen William Orbit en Rodney Jerkins. Hitch schreef mee aan ‘Blah blah blah’ van Ke$ha (#72 in 2010). Tegen de zomer komt Hitch met haar eigen album,
‘Beg, borrow and steal’, waarvan de eerste single ‘Fuck you betta’ deze maand verschijnt. Of daar, net als bij ‘Ass back home’ een gekuisde versie (‘Get yourself back home’) van komt. Is maar afwachten. Duidelijk is in ieder geval dat Neon Hitch niet op haar mondje is gevallen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten