zondag 5 februari 2012

Paul McCartney zingt lied voor zijn derde vrouw

Paul McCartney: My valentine (93)

In navolging van onder andere Rod Stewart en Robbie Williams, komt Paul McCartney ook met een album met bewerkingen van nummers uit de jaren ’40 en ’50. Dat album ‘Kisses on the bottom’, zijn 15e soloalbum en 36e in totaal, wilde hij eigenlijk altijd al maken. Paul groeide op met die muziek, die zijn vader op de piano speelde. Alleen het kwam er niet van omdat Stewart en Williams er al mee aan de haal waren gegaan. En als McCartney ook zo’n songbook zou maken, dan zou men hem vergelijken met de anderen.

Uiteindelijk werd McCartney overgehaald door producer Tommy LiPuma, die voorstelde de band van Diana Krall als begeleiders te nemen. In tegenstelling tot de albums van Stewart en Williams, kwam McCartney, die op een andere manier moest leren zingen, met twee nieuwe nummers, ‘Only your hearts’ (met Stevie Wonder) en ‘My valentine’ (met Eric Clapton op gitaar). ‘My valentine’ schreef Paul McCartney speciaal voor Nancy Shevell, de vrouw met wie hij op 9 oktober 2011 trouwde. Op die dag zong hij het nummer voor het eerst voor haar.

Walk of fame

Velen gingen hem voor, waaronder de andere Beatles. Maar aanstaande donderdag, 9 februari 2012, krijgt Sir James Paul McCartney zijn eigen ster in Hollywood. De zanger wordt geëerd met een ceremonie bij het gebouw van Capitol Records, waarna de ster onthuld wordt door de directeur van de ‘Walk of fame’. In 1998 kregen the Beatles al wel een gezamenlijke ster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten