zondag 5 februari 2012

Kyteman leeft voort in Kapabel

Kapabel: Sjakie Schildpad en de Kreupele Haas (98)

In de voorlopige Album Top 100 van afgelopen maandag, 30 januari 2012, stond het album ‘De avonduren’ van Kapabel op de 26e plaats. Diezelfde avond trad het gezelschap op in De Wereld Draait Door, waar het de single ‘Sjakie Schildpad en de Kreupele Haas’ in een verkorte versie bracht. Het album komt uiteindelijk binnen op de 32e plaats, dankzij het optreden scoort de single op #98.
De band Kapabel kent zijn oorsprong voor een groot deel in Kyteman hiphop orchestra. Bram Hakkens (drums), Dibbe van Laarhoven (basgitaar), Frank Wienk (percussie) en Niels Broos (toetsen), vier van de vijf leden, speelden ook in Kyteman het project van Colin Benders. ‘De avonduren’ is een verzameling van sprookjes, fabels, mythen en sagen, gezongen, verteld en gerapt door MC Kapabel, waarachter Abel Aelvoet schuil gaat. De mooiste omschrijving is wellicht dat luisteren naar ‘De avonduren’ meer is dan luisteren naar muziek, het is luisteren naar een boek.

MC Kapabel schreef als tiener verhalen over onder andere Koning Kater en Sjakie Schildpad. Het idee voor ‘De avonduren’ ontstond vier jaar geleden nadat hij er achter kwam dat zijn verhalende liedjes aansloegen bij een groot publiek. Het album is geproduceerd door Simon Akkermans (bekend van C-mon & Kypski). Op ‘Sjakie Schildpad en de Kreupele Haas’ is ook Herman van Veen te horen, die een grote inspirator is voor Kapabel. Denk maar aan zijn creatie van Alfred Jodocus Kwak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten