zondag 5 februari 2012

Gebroeders Ko gaan in het Engels zingen

Gebroeders Ko: Één bitterbal (25) *** hoogste eersteweeks ***

Over twee weken, in het weekend van 18 februari, barst, in voornamelijk het zuiden van Nederland, het jaarlijkse carnaval los. Er worden allang geen nummers alleen meer voor het carnaval gemaakt, maar eerder voor de (après) ski, want dan kan je plaatje langer mee dan alleen tijdens het carnaval. De Gebroeders Ko wijken daar van af, want nu pas komen ze met hun jaarlijkse feestplaat, ‘Één bitterbal’, die dan ook nog flink kan pieken in de komende weken.

Gebroeders Ko brengen Songfestivalnummer nu zelf uit

De broers Gerard en Ton Koopmans hebben, net als 491 andere artiesten, een lied ingestuurd voor het Nationale Songfestival. Hun liedje, ‘Jamaheja’ geschreven voor het duo Huisman & van Diepen (zij zelf), werd niet uitgekozen om op 26 februari mee te doen aan de wedstrijd, welk liedje ons land uiteindelijk in mei zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Nu hun liedje niet is geselecteerd, brengen ze het onder hun eigen naam uit.

Engelstalig

Daarnaast zal het liedje toch in het buitenland te horen zijn, want nadat de broers het nummer afgelopen zondag in ‘Live4you’ brachten, kregen ze het verzoek om het nummer in de Duitstalige landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) uit te brengen. In die landen scoorden ze al twee hits, ‘Schatzi schenk mir ein Foto’ en ‘Helikopter’. Waarschijnlijk wordt ‘Jamaheja’ daar in de zomer uitgebracht, maar in het Engels!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten