dinsdag 25 januari 2011

Ben Saunders = The Voice of Holland

Ben Saunders: Kill for a broken heart (1) *** hoogste eersteweeks / eerste week op #1 ***

“Stiekem hoop ik dat ik niet gewonnen heb, anders ben je voor de rest van je leven ‘die gast van The Voice Of Holland’. Het was ook nooit mijn intentie om te winnen.”, zei Ben Saunders afgelopen vrijdag, 21 januari 2011, voor de finale van The voice of Holland. Helaas Ben, het heeft niet zo mogen zijn, want jij bent, zoals de verwachting, de eerste winnaar van The voice of Holland. Met 59-41% won hij van Pearl Josefzoon.

De afgelopen (media)week stond geheel in het teken van zoveel mogelijk downloads binnenslepen. Per saldo zijn de vier nummers van de finalisten meer dan 25.000 keer gedownload! Desondanks is het Jan Smit gelukt om zich te midden van deze nummers, redelijk staande te houden met zijn single ‘Niemand zo trots als wij’, want het nummer is slechts gezakt naar de tweede plaats. De drie cd-singles met het nummer hebben het bijzonder goed gedaan, in twee weken tijd zijn er meer dan 20.000 stuks van verkocht, waarvoor Jan afgelopen week een platinaplaat in ontvangst mocht nemen.

3x is scheepsrecht

Op 4 december scoorde Ben zijn eerste #1-hit ‘If you don’t know me by now’, die afgelopen week bekroond werd met een gouden single voor de verkoop van meer dan 10.000 downloads. Veertien dagen later was het weer raak, nu met ‘When a man loves a woman’, waarvoor hij binnenkort ook een gouden plak mag verwachten. En ook deze week komt Ben op #1 binnen met zijn eigen nummer ‘Kill for a broken heart’, wat zijn derde gouden plak zal worden. Behalve the Beatles is geen andere act geweest die binnen twee maanden drie #1-hits wist te scoren. En dit zal zeker niet zijn laatste zijn!

Naast de drie genoemde #1-hits, staat Ben ook nog met zijn andere drie twee hits genoteerd, waarmee het totaal op zes komt. Een aantal dat niet meer is voorgekomen sinds 11 juli 2009, toen er 39 (!) nummers van Michael Jackson stonden genoteerd. Maar ja, hij was ook net overleden. Voor een reële vergelijking moeten we dan ook terug naar de tijd van the Beatles die ook met meerdere nummers in de hitparade stonden.

dubbel feest

Nadat afgelopen vrijdag de flessen champagne werden ontkurkt voor Ben, kon dat een dag later opnieuw. Dean, de broer van Ben, won tot ieders verrassing de finale van Popstars van de zestienjarige Simone Nijssen. Zijn single ‘You and I both’, een nummer van Jason Mraz, kon direct na de finale worden gedownload en zal dus volgende week zeker binnenkomen in de lijst.

… maar met een kater

Zaterdagavond, toen de familie Saunders Dean steunde tijdens de finale van Popstars, hebben onverlaten in hun woning in Hoorn ingebroken. De inbraak werd de moeder teveel en zij stortte in. Inmiddels is ze weer op de been. Volgens Ben gaat het om bekenden, want ze hadden een sleutel. Gezien de populariteit van de familie Saunders zal het een kwestie van tijd zijn dat deze malloten worden gepakt en terecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten