dinsdag 25 januari 2011

Tjeerd Bomhof is de Dazzled kid

Dazzled kid: Embrace (84)

De Nederlandse groep Voicst bestaat nog wel, maar zanger Tjeerd Bomhof heeft de activiteiten van de groep even op een laag pitje gezet. Na tien jaar en twee albums, had hij het gevoel dat er met Voicst niet meer groei inzat. Ook de andere groepsleden, Joppe Molenaar en Sven Woodside, hadden behoefte aan een break om nieuwe inspiratie op te doen. En zo heeft Tjeerd alle tijd voor zijn nieuwe groep Dazzled kid.

Vervolgens verbleef hij onder andere in New York, ItaliĆ«, BelgiĆ« en Noorwegen, waar hij nieuwe nummers schreef, alleen en met anderen. Hij had echter geen idee waar het met de nummers naar toe ging. Daarop liet hij de liedjes horen aan Simon Akkerman van C-mon en Kypski, die er weer heel anders tegenaan keek. Uiteindelijk leidde het tot dertien liedjes op het album ‘Fire needs air’, opgenomen in de studio van Colin Benders/Kyteman. Daarnaast werkte onder andere Alex Callier van Hooverphonic aan het album mee.

dj-en

De naam Dazzled kid is niet zomaar gekozen als groepsnaam. Het was namelijk de titel van de eerste single van Voicst uit 2005 dat tot #91 kwam, alleen toen in meervoud, ‘Dazzled kids’. Ook was het de naam die hij vroeger gebruikte wanneer hij ergens plaatjes ging draaien. ‘Embrace’ is de voorloper van het album ‘Fire needs air’ dat eind deze week verschijnt. Je hoeft echter niet zolang te wachten, want alle tracks kun je nu al beluisteren op de luisterpaal van 3 voor 12! In maart doet Dazzled kid een korte tournee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten