dinsdag 25 januari 2011

Pitaboys noemen zich de grondleggers van de Vlaamse (talige) dance

de Pitaboys: Waar is da feestje? (90)

Waar is da feestje?’ van de Pitaboys is komen overwaaien van onze zuiderburen, waar het twee weken geleden de tiende plaats bereikte. De Pitaboys zijn Savage C (= Kurt de Wilde, 26) en DJ Gene Pole (38), twee producers/dj’s uit St. Niklaas. Pole was in de jaren ’90 het gezicht (de rapper/danser) van ‘O fortuna’ van Apotheosis (#4 in 1990). Hij is dus al een veteraan in de muziek. Savage C is ook al jaren actief met verschillende stijlen (house, jump). Beide vormen ze, buiten hun eigen projecten, de Pitaboys. Van het nummer ‘Waar is da feestje?’ uit 2006 van zanger/rapper Pita, maakten ze een jump remix.

Pita is het alter ego van Saïd Aghassaiy, de componist van het nummer. ‘Waar is da feestje?’ is weer in de bekendheid gekomen doordat het nummer in diverse variaties wordt gezongen door voetbalsupporters en veel te horen is op … feestjes. Een vriend van Pita attendeerde hem daarop. Voor de remix door de Pitaboys, is gebruik gemaakt van een sample van ‘Drop that beat’ van IXXEL (#9 in 1998 in Vlaanderen).

Overigens gaan er geruchten dat de oorsprong van ‘Waar is da feestje?’ wel eens in Zuid-Afrika zou kunnen liggen en zo’n vijftien jaar oud is. In Zuid-Afrika roepen ze ‘ waar es et lekker, hier es dit lekker’ wat zoveel betekent als ‘waar is het tof, hier is het tof’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten