dinsdag 25 januari 2011

Danny Nicolay ondersteunt website voor overledenen

Danny Nicolay: 1000 sterren (85)

Voor het eerst zingt de 37-jarige Danny Nicolay een nummer van een andere Nederlandse zanger. ‘1000 sterren’ is afkomstig van het album ‘Geloof in je dromen’ van Thomas Berge uit 2006. Thomas heeft het nummer nooit op single uitgebracht en is dat, gezien zijn repertoire switch, ook niet meer van plan. Daarop zei de manager van Thomas tegen Danny: ‘waarom doe je het zelf niet?’ Daar was Danny zeer mee vereerd, en ging er mee aan de slag. Het zou echter nog ruim een jaar duren eer de single er was.

In september 2009 heeft Danny Nicolay een demoversie van het nummer opgenomen en liet deze aan Cor Aaftink, zijn zakenpartner horen. Deze werd ernstig ziek en overleed op nieuwjaarsdag 2010. Tijdens het afscheid liet Danny de demoversie horen aan de genodigden, dat vele reacties opleverde. Vanwege de drukte (Danny heeft een eigen bedrijf Multidisk), duurde het tot eind 2010 dat Danny met producer John Dirne, de studio indook, om de definitieve versie op te nemen.

gedenkpagina

‘1000 sterren’ is een nummer dat veel mensen aanspreekt van wie een dierbare (net) is overleden. Op de site never forget you kunnen mensen een persoonlijke gedenkpagina aanmaken voor de overledene. In de reclamespot voor de site is het nummer ‘1000 sterren’ door Danny Nicolay te horen. Danny draagt het nummer op aan Peter, zijn schoonvader, Rowena zijn vorige vriendin en aan Cor Aaftink, zijn goede vriend en mentor. “Ik hoop dat ze het daarboven horen en het mooi zullen vinden”, aldus Danny.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten