dinsdag 25 januari 2011

Finalisten maakten geen schijn van kans tegenover Ben Saunders

Leonie Meijer: Lost in yesterday (3)
Kim de Boer: Change (4)
Pearl Josefzoon: You must really love me (5)


Deze Single Top 100 is gebaseerd op de verkopen tot vrijdag, toen alle vier de finalisten nog in de race waren. Echter uit die lijst bleek vrijdag al dat ‘Kill for a broken heart’ van Ben Saunders, meer dan 50% voor lag op ‘Lost in yesterday’ van Leonie Meijer (#3), ruim 51% op ‘Change’van Kim de Boer (#4) en ruim 60% op ‘You must really love me’ van Pearl Josefzoon (#5). Bijna een onmogelijke opgave voor de dames om Ben nog in te halen, hetgeen ook gebleken is.

Leonie Meijer leek de beste troeven in handen te hebben. Maar dat bleek al snel niet in haar voordeel uit te pakken, want al na de eerste tussenstand stond ze op de vierde plaats. Uiteindelijk was zij het ook, die The voice als eerste moest verlaten. Leonie Meijer scoorde naast ‘Lost in yesterday’ (#3) een hit met ‘Just hold me’ (#27) en staat sowieso op 13 en 14 mei in de Heineken Music Hall in Amsterdam, tijdens de concerten van haar coach Jeroen van der Boom.

Ook Kim de Boer, de oudste van de vier finalisten, bleek niet opgewassen tegen Ben Saunders, maar ook niet tegen Pearl Josefzoon. Ze stond net na Leonie Meijer, maar al snel werd ze gepasseerd door Pearl. Nadat Leonie The voice had verlaten, bleek ook dat Kim het niet redde en ook zij viel af. Qua hits, is Kim samen met Ben, de meest succesvolle kandidaat van The voice of Holland. Ben scoorde er zes, Kim kreeg er vijf op haar naam en dat zijn:
‘Change’ (#4), een nummer geschreven door de Britse zanger/componist Andy Love, die ook nummers schrijft voor onder andere X-factor kandidaten
‘Cry me a river’ (#59)
‘Roxanne’ (#47)
‘Firework’ (#51)
‘Rolling in the deep’ (#28)
Kim zal later dit jaar optreden tijdens een theatervoorstelling van haar coach Angela Groothuizen.

En last, but zeker not least, Pearl Josefzoon. Voor de finale stond zij onderaan, maar tijdens de avond wist zij al snel dé favoriet te worden, de enige die echt tegenwicht kon bieden tegen Ben Saunders. Muzikaal gezien had zij de avond van haar leven, want haar zang en performance spatten er vanaf, of ze nu een duet zong of haar eigen nummer. En dat werd beloond, want ze passeerde zowel Leonie als Kim, om uiteindelijk tweede te worden. Ook Pearl scoorde meerdere hits de afgelopen tijd en dat waren:
‘You must love me’ (#5)
‘Vision of love’ (#32)
‘Mesmerized’ (#92).
In oktober mag ze drie keer schitteren tijdens de Symphonica in Rosso concerten in het Gelre Dome in Arnhem van haar coaches Nick & Simon.

downloads

Na de eerste live show op 12 november 2010, konden voor het eerst van een aantal deelnemers de volledige versies van de door hun gezongen liedjes gedownload worden. De week daarop leverde het 3, twee weken later 5, en weer twee weken later zelfs 8 hits op! Net voor de kerst werden er nog 2 hits gescoord. Na een stop van twee weken, waarin de kandidaten drie shows gaven in de Heineken Music Hall in Amsterdam, volgden er op 15 januari 2011 nog 6 hits en deze week waren de laatste 4.

In totaal belandden er dankzij The voice of Holland achtentwintig (!) tracks in de Single Top 100, 27 solonummers en één duet van Ben met Alain Clark. Een absoluut record voor een talentenjacht, waarvan de winnaar nog niet eens bekend was. Wellicht dat dit aantal verbroken wordt bij de tweede editie van deze talentenshow die dit najaar van start gaat. In mei start The voice of America, want ook daar zijn de tv-bonzen onder de indruk van deze talentenjacht. En er volgen nog meer landen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten