zondag 4 maart 2012

Iris Kroes speelt harp op Duits nummer

Iris Kroes: Just more (47)

Sinds 20 januari 2012 mag Iris Kroes zich The voice of Holland 2012 noemen. Net als de andere drie finalisten, nam Iris een cover op, ‘I can’t make you love me’ van Bonnie Raitt, dat de 3e plaats bereikte. Vervolgens werd aangekondigd dat ze in mei met een heel album zou komen, vooraf gegaan door een single.

Duits

Die single is er nu, ‘Just more’, geen nieuw nummer, maar een cover van de Duitse groep Wonderwall uit 2002, dat in eigen land de tweede plaats bereikte. Het verschil tussen beide versies is de zang (Wonderwall bestond destijds uit drie zangeressen) en de begeleiding. Wonderwall begeleidde zichzelf op piano, Iris begeleidt zichzelf op de harp.

De keuze voor dit nummer en daarmee ook de harp is waarschijnlijk genomen op basis van het beeld dat van haar bestaat sinds The voice of Holland, namelijk ‘het meisje met de harp’.Voor Iris hopen we dat echter dat dat beeld op haar album in mei wordt doorbroken, zodat we, wat tijdens The voice een paar keer gebeurde, ook een andere Iris leren kennen.

‘Just more’ is de eerste hit voor Iris na het winnen van The voice. Zo kort na de talentenjacht kent iedereen je nog, en dus moet je daarmee kunnen knallen. Als je een half jaar wacht, kent niemand je meer of is er al weer een andere talentenjacht die alle aandacht opeist. Wat schetst dan ook onze verbazing, dat ‘Just more’ slechts binnenkomt op de 47e plaats en hoger ook niet zal komen.

de tweede hit na het winnen van een talentenjacht

Daarmee schaart het nummer zich in het rijtje van winnaars van een talentenjacht, waarvan de tweede hit ook geen onverdeeld succes was. Met achtereenvolgens het jaar van de talentenjacht, artiest + liedje (notering), de betreffende talentenjacht:
2012: Iris Kroes: Just more (#47), The voice of Holland
2011: Rochelle: What a life (#68), X factor
2010: Jaap (Reesema): Walk to the other side (#62), X factor
2008: Maaike: Everything I’ve got (#42), So you wanna be a popstar
2007: Sharon Kips: Heaven knows (#67), X factor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten