zondag 4 maart 2012

Moke zingt over leven en dood

Moke: My death (97)

In het live circuit is de groep Moke zeer gewild. Toch zal menig Moke-fan even de wenkbrauwen hebben gefronst tijdens de huidige tour ‘Till death do us part’. Het is namelijk een theatertournee, waarbij de groep muzikaal niet echt van leer kan trekken. Ze brengen een theatershow die gaat over liefde en dood, vriendschap en verlies. Er worden odes gebracht aan het geluk en er worden droeve liedjes gespeeld over dingen die voorbij gaan. Nummers van onder anderen Elvis Presley (‘Love me tender’), INXS (‘Never tear us apart’), Bruce Springsteen (‘The streets of Philadelphia’) en Jacques Brel passeren de revu.
Waarom liedjes over liefde en dood? Gitarist Phil Tilli van Moke: “Dood en liefde zijn nauw met elkaar verbonden.” Zanger Felix Maginn vult daarop aan “Mooie dingen gaan samen met gevaar. Liefde is kwetsbaar en aan alles komt een eind. Al die onderwerpen zijn met elkaar verweven, als prikkeldraad. Het cliché is waar: er zijn geen rozen zonder doornen.”

‘My death’ de negende notering van Moke, is een cover van ‘La mort’ van de Belgische zanger Jacques Brel, die het in 1959 opnam op zijn album ‘La valse à mille temps’, waarop ook ‘Ne me quitte pas’ stond. Moke hanteert de Engelstalige versie van ‘La mort’, vertaald door Mort Shuman, in 1967 en opgenomen door de Amerikaanse zanger Scott Walker op zijn eerste album ‘Scott’. Walker scoorde een hit met ‘Jackie’, ‘La chansonde Jacky’ van Brel.

‘My death’ was in september al de soundtrack voor de serie ‘The walking dead’ te zien op FOXlife, het digitale kanaal van de kabelaanbieders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten