zondag 4 maart 2012

Sweet dreams voor de derde keer gecoverd

Bob Sinclar feat. Pitbull, Dragonfly and Fatman scoop: Rock the boat (96)

Ja, ‘Rock the boat’ is een cover. Nee, het is niet van the Hues corporation. In ‘Rock the boat’ van Bob Sinclar feat. Pitbull, Dragonfly and Fatman scoop, zit een sample van ‘Sweet dreams (are made of this)’ van the Eurythmics (#10 in 1983). Aangezien er altijd toestemming gegeven moet worden voor het gebruik van een nummer, zal dat ook gelden voor ‘Rock the boat’. Waarschijnlijk zal die toestemming via de muziekuitgeverij gegaan zijn, want we kunnen ons niet voorstellen dat Dave A. Stewart en Annie Lennox (Eurythmics) die hebben gegeven als ze wisten wat er met hun compositie zou gebeuren. Beluister ‘Rock the boat’ en oordeel zelf!

derde cover

Wie ook de toestemming verleend heeft, Bob Sinclar c.s. zijn sowieso niet de eersten die ‘Sweet dreams (are made of this)’ gebruiken. Velen gingen hen al voor, en twee acts scoorden er zelfs mee. De eerste was Swing feat. Dr. Alban (#44 in 1995), de tweede was een remix van de Italiaanse dj Nick Corline, weliswaar zonder de toevoeging tussen haakjes (#95 in 2010). Kijken hoever ‘Rock the boat’ komt.

2 opmerkingen:

  1. Vergeet je hier Street Dreams van Nas niet??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We noemen alleen de covers die in Nederland een hit zijn geweest. Dat is 'Street dreams' van NAS niet. Bedankt voor je reactie.

    BeantwoordenVerwijderen