zondag 4 maart 2012

René Becker weer met bier op pad

René Becker: Maar vanavond (46)

René Becker (Stadskanaal, 21 juli 1973) gaat wekelijks kijken naar de verrichtingen van zijn voetbalclub SC Stadskanaal. Na afloop drinkt hij dan vaak een biertje (of twee) in de kantine. Op een dag sprong hij het podium op en is spontaan gaan zingen. Dat werd zo goed ontvangen, dat hij dat meer is gaan doen (ook op andere locaties). Van het een kwam het ander en tot zijn grote verrassing mocht hij in 2005 een heel album opnemen, dat de titel ‘Verwonderd’ kreeg. Drie jaar later kwam hij met het album ‘Voor jou’, waarop ook zelfgeschreven nummers staan.

Biertje?

René houdt wel van een biertje op zijn tijd. Twee jaar geleden werd zijn single ‘Één en al gezelligheid’ (#43 in 2010) zelfs gekoppeld aan een krat Amstel bier. Kopers van een krat kregen niet alleen zijn cd-single, maar maakten ook nog kans op een concert van de zanger. Dit jaar gaat René weer voor de bierbrouwer op pad om zoveel mogelijk kratjes + cd-singles te slijten, want ook ‘Maar vanavond’ is weer gekoppeld aan een kratje. Er zijn er 10.000 van geperst. Ter informatie: de cd-single die bij het kratje bier wordt weggegeven, telt niet mee als verkocht exemplaar voor de Single Top 100. Proost!

hardlopen

Behalve voetbal en zingen, heeft René Becker nog een derde passie: hard lopen. Eigenlijk is hij daarmee begonnen na een weddenschap. Deze hield in dat René eenmalig zou mee doen aan de wedstrijdloop van Musselkanaal naar Stadskanaal. Sindsdien is René blijven hardlopen, want ‘dat is nodig voor de conditie en onderweg zie je nog wat’. Op 9 april loopt René de 10km van de 22e ‘Klap tot klaploop Stadskanaal’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten