zondag 4 maart 2012

Triggerfinger scoort eerste hit met cover

Triggerfinger: I follow rivers (live @ Giel! – VARA 3FM’) (6)

Dagelijks komen bij 3FM dj Giel Beelen nationale en internationale artiesten langs die in zijn ochtendprogramma hun eigen nummer brengen én een cover doen uit de hitparade van het moment. Vorig jaar verschenen negentien van die covers op de cd ‘Mega top 50 covers’, waaronder Caro Emerald met ‘Bad romance’ (van Lady Gaga), K’s choice met ‘Just breathe’ (Pearl jam) en Laura Jansen met ‘Use somebody’ (Kings of Leon). Een tweede ‘Mega top 50 cover-cd’ is in voorbereiding.

Wellicht komt daar ook ‘I follow rivers (live @ Giel! – VARA 3FM’)’ van de Belgische gitaarband Triggerfingger op. De band speelde het nummer van de Zweedse Lykki Li op 12 februari 2012 in een zogenaamde ‘fraGiele versie’. Ze maakten daarbij naast de gitaren, ook gebruik van een koffiekopje, een theeglas, bovenop een kliko en een mes!
Hun versie kreeg veel lof, in binnen en buitenland en dat leidde er vorige week toe dat de band de versie beschikbaar stelde. Het nummer is toegevoegd aan hun single ‘I’m coming for you’ en is daarnaast ook los verkrijgbaar. De afgelopen week is het nummer veelvuldig gedownload wat een 6e plaats oplevert en in Vlaanderen een 10e plaats. Afgelopen donderdag deed Giel in De Wereld Draait Door een oproep om het op #1 te krijgen in de iTuneslijst. Of het dankzij die oproep is … zeker is dat het nummer sinds donderdag het meest gedownload is bij ons en ook in Vlaanderen!

favoriete cover

Triggerfinger is niet de eerste die ‘I follow rivers’ covert. De cast van ‘Glee’ ging de band in 2011 al voor in de aflevering ‘Night of neglect’, waarbij Tina Cohen-Chang (een rol van Jenna Ushkowitz) het nummer zingt. Ook bij Giel is ‘I follow rivers’ een favoriet nummer om te coveren, want voor Triggerfinger waagden Chef’ special, Moss, Blaudzun en Band of skulls zich er ook al aan. Het origineel van Lykke Li staat al drie weken op de derde plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten