zondag 4 maart 2012

Schrikkeldag was d-day voor Liliam

Liliam: When I sleep (72)

Ruim een jaar geleden begon de Rotterdamse band Leah meer en meer aan de weg te timmeren. Er zat een demo aan te komen en alles ging voor de wind. Totdat in januari 2012 enkele leden van de vijfkoppige band opstapten en de overige leden op zoek moesten naar nieuwe. Naast Leah, hadden Sanne Elgershuizen en Jantine Heij als het duo Lliam al eens een demo opgenomen en die gestuurd naar een platenmaatschappij.
Nog voordat Leah weer een volledige bezetting kende, werden de zangeressen benaderd door Diesel records, die de zangeressen op 9 februari in de Fendal Sound studios met Hans van Vondelen de single ‘When I sleep’ laat opnemen. Vijf dagen later schoten ze de videoclip. Afgelopen woensdag, 29 februari, schrikkeldag, werd het officiële contract getekend, terwijl ze twee dagen daarvoor al de tweede single opnamen. Het gaat Liliam dus voor de wind!

Japan

Kort nadat de videoclip van ‘When I sleep’ op YouTube stond, liet een Japanse zakenman weten de band te willen adopteren. De Japanner is bereid de kosten te dragen voor het eerste album van het duo en wil de meiden over laten komen naar Japan. De opnames van het album vinden plaats in Nederland, Groot-Brittannië en Spanje.

Sanne en Jantine wonen in Rotterdam. Voor beiden was het al op jonge leeftijd duidelijk dat muziek belangrijk zou worden. Op de basisschool deed Sanne al mee aan talentenjachten. En na de h.a.vo. voor muziek en dans, volgde ze de studie zang aan het Conservatorium, de Popacademy. Met zanger Boris tourde ze een jaar lang door Nederland en deed als achtergrondzangeres veel podiumervaring op. Daarnaast schrijft ze eigen nummers en maakte de demo ‘Little miss perfect’.

Jantine speelt al sinds haar vijfde toetsen. Een liefde die ze graag overbrengt op anderen, want sinds 2008 geeft ze ook pianoles en leert ze haar leerlingen hoe ze zich het beste kunnen begeleiden tijdens het zingen. Daarnaast is Jantien zeer actief met het schrijven van liedjes voor anderen, pop, rock, r&b, soul, ze kan het allemaal. Tot voor kort had Jantine haar eenmansband Vs. You.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten