zondag 24 juni 2012

Echte vrienden terug op #1 dankzij cd-single

Jan Smit & Gerard Joling: Echte vrienden (1) *** terug op #1 / derde week op #1 ***

Vorige week pikte René Froger met ‘Samen’ even de eerste plaats af van Jan Smit & Gerard Joling. Want tegen het geweld van EK-hits waren ook de ‘Echte vrienden’ niet opgewassen. Dat EK-geweld is voorbij, ‘Samen’ zakt naar de 42e plaats, en dus pakt het duo de eerste plaats weer terug en staat daar inmiddels voor de derde week.
Toch verraste het ons dat ‘Echte vrienden’ terugstijgt naar de eerste plaats. De vele instores/signeersessies die de twee deden, waardoor het liedje in eerste instantie #1 kwam, zijn al lang verleden tijd. Dus zijn we op zoek gegaan naar een verklaring en denken die gevonden te hebben. Deze is tweeërlei.

koffie-actie

In de eerste plaats liep op de site van Gerard Joling, de ‘op de koffie-download-actie’. De actie liep aanvankelijk vrijdag 15 juni af, maar werd twee dagen verlengd tot en met vorige week zondag, 17 juni. De actie hield in dat als je het nummer downloadde, je daarmee kans maakte op een kopje koffie met Joling en Smit. En welke fan wil dat nou niet?. Er werd nog even het volgende bijgezegd: ‘Je mag zo vaak mee doen als je wilt, alleen niet meer dan 2 downloads per dag!’

De tweede verklaring is het TROS Muziekfeest op het plein in Sittard, vorige week dinsdag, 19 juni , waar de twee vrienden hun hit brachten. Wij weten niet of de cd-single daar ook te koop was, maar het optreden zal vast gezorgd hebben voor meer downloads.

cd-single

Aangezien ‘Balada’ van Gusttavo Lima de afgelopen week het meest is gedownload, is het wederom de fysieke cd-single van ‘Echte vrienden’ die voor de #1-positie zorgt. Toch ergens een signeersessie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten