zondag 24 juni 2012

Cheryl zingt nummer bestemd voor Rita Ora

Cheryl: Call my name (100)

In de Britse hitparade kwam ‘Call my name’ van Cheryl (voormalig zangeres van Girls aloud) vorige week binnen op de eerste plaats (verkoop: 152.101 exemplaren), bij ons start ze helemaal onderaan: op #100 (verkoop zo’n 50 stuks).

Op haar vorige hits, ‘Fight for this love’ (#5) en ‘3 words’ feat. Will.i.am (#32), beide in 2010, maakte ze nog gebruik van de achternaam van haar man Ashley Cole. Toen ze in datzelfde jaar van hem scheidde, liet ze nog weten van plan te zijn, zijn naam te houden, want anders zou het lijken alsof ze zich zou schamen voor haar huwelijk. Uiteindelijk heeft ze toch anders besloten en gaat nu – althans als artiest – door het leven als Cheryl.

niet voor Cheryl

‘Call my name’ is geschreven en geproduceerd door landgenoot Calvin Harris, waarmee Cheryl muzikaal een andere weg inslaat als op eerdere nummers. Hij is tevens één van de producers van ‘A million nights’, haar derde soloalbum dat deze week in eigen land binnenkomt op de eerste plaats. Aan het album werd ook meegewerkt door onder anderen Will.i.am (‘Craziest things’) en Lana del Ray (‘Ghetto baby’). Hoewel Harris het ten stelligst ontkent, zou ‘Call my name’ in eerste instantie voor Rita Ora bestemd zijn. Ora sloeg het nummer af, omdat het niet haar stijl zou zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten