zondag 24 juni 2012

Yes-R wil naar het buitenland

Nils van Zandt feat. Yes-R: Dirty minds (76)

Yes-R wil zich focussen op een internationale carrière met dansnummers en dan moet je niet aankomen met Nederlandstalige rap. Dus stapt hij over op de Engelse taal en met ‘Dirty minds’ van Nils van Zandt, probeert hij het eerst in eigen land. Het levert Niels van de Zande, echte naam van Nils van Zandt, zijn zesde notering op, Yesser Roshdy (Yes-R) schrijft met ‘Dirty minds’ zijn 21e notering bij. Beide worden ook nog geholpen door de Amerikaanse zanger/gitarist Monty Wells, die de backingvocals op ‘Dirty minds’ doet. Helaas levert het hem geen hit op, want hij wordt nergens genoemd!

Aanleiding voor Yes-R om het ook in het Engels te proberen, zijn de aanvragen van dj’s die hem bellen om mee te werken aan hun tracks. Dat vind hij een hele eer en geeft ook een stukje waardering.

Met ‘Dirty minds’ scoort Yes-R voor het eerst een Engelstalige hit. ‘What a wonderful world’ (#7 in 2011), dat hij opnam met Dean Saunders, is weliswaar een Engelstalig nummer, maar de rap van Yes-R was in het Nederlands. Overigens is Yes-R (nog) niet geheel verloren voor de Nederlandse taal, want vóór zijn grote buitenlandse avontuur, brengt hij eerst nog een Nederlands rap-album uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten