zondag 24 juni 2012

Y.S. werkt liever zelf voor zijn geld

Y.S.: Uhh uhh (48)

In één dag zomaar 30.000 volgers er bij die allemaal een petje en/of sweater dragen, downloads die gekocht zouden zijn. Het zijn maar een paar geruchten rond het nieuwe hiphoptalent, de 20-jarige Y.S. uit Nijmegen. Of het nou waar is of niet, dat maakt niets meer uit, want elk gerucht genereert publiciteit en dat komt altijd van pas!jackpot

Wat in ieder geval wel waar is, is dat zijn ouders in 2008 de jackpot wonnen, dus geld is er in overvloed. Y.S. zegt dat hij daar niets mee te maken heeft, hij zou niet eens weten wat zij voor hem kunnen betekenen. Hij verdient zijn geld het liefste zelf. Dat geld stroomt nu langzaam binnen, nu ‘Uhh uhh’ een hit wordt. Het nummer is al meer dan een jaar oud en werd in mei 2011 geproduceerd door Big2, Twan van Steenhoven van the Opposites. De beats zijn van een Marokkaanse dj.

teruggetrokken

De release liet echter op zich wachten, want Y.S. had nog geen platencontract. Sinds kort zit hij bij Wallboomers, dat in het najaar zijn album uitbrengt. Daarop zullen ook bijdragen van onder anderen James (van de Fakkelbrigade), Fotosynthese en Salah Edin komen. Het album zal geproduceerd worden door Soundseduction, Broadway Beatz en Big2. Eerder dit jaar trok Y.S. zich terug voor ‘de Grote Prijs van Nederland’. “Ik wilde meer publiciteit, maar dat heb ik inmiddels niet meer nodig.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten