zondag 24 juni 2012

R.i.o. heeft weer een nieuwe zanger en covert Vengaboys hit

R.i.o. feat. Nicco: Party shaker (83)

Op de twee voorlaatste hits was het de Amerikaanse zanger ‘U-Jean’ Hutson, die de leadzang voor zijn rekening nam. U-Jean is schijnbaar bedankt, want op ‘Partyshaker’ maakt Nicco zijn entree. Wie wel is opgestapt, is de Britse zanger Neal Antone Dyer, beter bekend als Tony T., die vijf jaar lang het gezicht van R.i.o. was en acht hits inzong. In maart stapte Dyer uit het project om een solocarrière op te starten; zijn eerste single heet ‘Way to R.i.o.’.

De nieuwe (vaste?) zanger bij R.i.o. is Nicco en die moet er voor zorgen dat ‘Party shaker’ een grote hit wordt. Hij zingt het nummer niet alleen, maar heeft het ook meegeschreven, samen met Yann Peifer en Manuel Reuter, de harde kern van R.i.o. Dus bij hen moet je zijn, als je vindt dat ‘Party shaker’ wel heel veel weg heeft van ‘We like to party! (The Vengabus)’ (#2 in 1998) van de Vengaboys. Zouden DJ Delmundo (Wessel van Diepen) en DJ Danski (Dennis van der Driesschen), die achter de hits van de Vengaboys zaten, dat wel weten???

Eigenlijk heet Nicco, Nick Constantine Maniatty, maar daarmee scoor je geen hits. Geboren in St. John op de Amerikaanse Virgin islands, groeide hij op met reggaemuziek. Via MySpace kwam hij in aanraking met de elektronische dansmuziek in Europa. Na samen te hebben gewerkt met het Oostenrijkse producerstrio Darius & Finlay, bracht hij in 2011 zijn eerste single uit: ‘Downpour’. In mei van dit jaar nam Nicco met R.i.o. het nummer ‘Party shaker’ op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten