zondag 24 juni 2012

San cisco zingt luchtig over mislukte relatie

San cisco: Awkward (74)

Iedere vrijdagmiddag, zo rond half vijf is het weer spannend welk nummer de 3FM dj’s twee dagen daarvoor hebben gekozen tot hun Megahit. Tot veler verrassing was dat vorige week het nummer ‘Awkward’ van San Cisco. Het nummer, een favoriet van Frank Danen en Michiel Veenstra, ligt lekker in het gehoor en dat is meer mensen opgevallen, want het komt binnen op #74. De komende week is ‘45’ van the Gaslight anthem Megahit en zal het aanmerkelijk moeilijker krijgen!

San Cisco is een kwartet, afkomstig uit Fremantle in West-Australië. De vier bandleden, Jordi Davieson (gitaar, zang, keyboards), Josh Biondillo (gitaar, zang, keyboards en synthesizer, Nick Gardner (basgitaar) en Scarlett Stevens (drums en zang), kennen elkaar van dezelfde school in Fremantle. Davieson en Stevens kennen elkaar al sinds hun kindertijd. Beiden maakten deel uit van de rockgroepen the Real life animators en the Flairz.
Eind 2009 begonnen Davieson, Stevens en Biondillo samen muziek te maken, waarna Gardner zich bij het drietal voegde. Ze noemden zich eerst nog King George, maar veranderden dit, na reacties van vrienden en fans, in San Cisco. Een jaar later nam de groep de EP ‘Golden revolver’ op, waarvan het titelnummer veel gedraaid werd op de Australische radio. Het gevolg: veel optredens op diverse festivals en eind 2011 een platencontract. Na Oostenrijk (#32 in februari van dit jaar), is Nederland het tweede land buiten Australië, waar ‘Awkward’, dat ‘een heen-en-weer gesprek over een mislukte relatie’ betekent, een hit is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten