zondag 24 juni 2012

Jason Mraz vroeg toestemming voor nummer

Jason Mraz: The freedom song (94)

Het is de eerste keer dat Mraz een hit scoort met een nummer van iemand anders, want ‘The freedom song’ is geen eigen nummer, maar in 2005 geschreven door de Amerikaanse zanger Luc Reynaud. Hij schreef het nummer kort nadat de orkaan Katrina haar vernietigend spoor had nagelaten in Lousiana, New Orleans met 1836 doden en meer dan $81 miljard schade. Reynaud deed destijds vrijwilligerswerk en nam ‘The freedom song’ op met een groepje ontheemde kinderen.

In 2007 begon Reynaud de band Luc & the Lovingtons en twee jaar later nam hij met hen het album ‘Feel the warmth’ op, met daarop ‘The freedom song’. Begin 2010 stond Reynaud het nummer af aan Harmonic Humanity, een organisatie van musici die geld inzamelt voor ontheemden. Het nummer van Reynaud kwam terecht op de cd ‘Harmonic humanity vol. 1’ en bracht $ 9000,-- op voor het goede doel.

toestemming

Toen Mraz het nummer hoorde, benaderde hij Reynaud via MySpace, en liet hem weten het één van de meest inspirerende nummers te vinden die hij in lange tijd had gehoord. Ook vroeg hij toestemming The freedom song op te nemen en er zo een grote hit van te maken, met het doel nog meer geld in te zamelen voor Harmonic Humanity. Reynad vond dat een geweldig idee, gaf de toestemming, waarna Mraz het nummer live begon te spelen en opnam voor zijn album ‘Love is a four letter word’.
In 2010 deed Mraz een korte tournee met Luc & the Lovingtons en stond een aantal keren op het podium om samen ‘The freedom song’ te doen, Op 22 november aanstaande, geeft Mraz een concert (zonder Luc & the Lovingtons) in het Ziggo Dome in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten