zondag 12 mei 2013

Blurred lines onbedreigd aan kop

Robin Thicke feat. T.I & Pharrell: Blurred Lines (1) *** derde week op #1 ***

Onbedreigd blijft ‘Blurred lines’ van Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell de aanvoerder van de Single Top 100, nu voor de derde week. De enige bedreiging, Pharrell nog een keer, maar dan samen met Daft punk met het nummer ‘Get lucky’ is niet dreigend, aangezien het nummer ruim een vijfde minder verkoopt dan ‘Blurred lines’. In de Britse hitparade is het ‘Lucky’ al wel gelukt. Daar staat het nummer voor de derde week bovenaan en staat de teller bijna op een half miljoen verkochte exemplaren. Daar is ‘Blurred lines’ (nog) geen hit.

vreemde vogel(s)

Of ‘Blurred lines’ volgende week nog bij ons #1 staat, zou wel eens kunnen afhangen van Anouk. Aanstaande dinsdag komt ze met ‘Birds’ voor ons land uit, tijdens de eerste halve finale van  het Eurovisie Songfestival. In jaren zijn de reacties op onze bijdrage niet zo positief: velen zijn onder de indruk van het liedje. Daarnaast heeft ze tijdens de twee repetities afgelopen week laten horen dat ze het nummer ook goed live kan zingen. En last but not least, ze is ontspannen, dat bleek wel tijdens de talrijke interviews die ze gaf. Voor haar is het verblijf in Malmö als een vakantie, omdat ze voor het opnemen van albums vaker in Zweden verblijft.

Bij de bookmakers wordt ‘Birds’ nog steeds getipt als één van de kanshebbers voor de overwinning. Maar ja, dan moet ze wel eerst de finale halen. Wij hebben er vertrouwen in dat het haar gaat lukken, waardoor Nederland sinds 2004 weer meetelt (Re-union met ‘Without you’). Daarnaast willen we ons aan een voorspelling wagen: omdat Anouk de finale gaat halen, achten wij de kans erg groot dat hierdoor ‘Birds’ volgende week alsnog naar #1 stijgt. In de aanloop naar het festival zit het nummer weer in de lift, nadat het tot de 41e plaats was gezakt.

blessure

Oei! Het heeft haar stem niet geraakt, maar toch is Anouk afgelopen zondag geblesseerd geraakt. Volgens haar manager Kees Koning is tijdens het bowlen haar onderrug gekneusd en heeft ze een been verdraaid. Hierdoor moet ze voorlopig plat liggen en miste ze zondagavond de openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival (wat ze overigens niet zal betreuren). Maandag kijkt de fysiotherapeut hoe ernstig de situatie is. 's Avonds werd gemeld dat ze een beenspier heeft verrekt en het kalm aan moet doen, niets voor Anouk natuurlijk.

Zal je net hebben. Hebben we eindelijk een winnares in huis, raakt ze geblesseerd! Gelukkig hoeft ze tijdens het zingen van 'Birds' niet veel te bewegen op het podium. Indien noodzakelijk kan ze op een kruk zitten. Dat is natuurlijk niets voor Anouk en zien we dan ook niet gebeuren! En anders kan ze altijd Apeldoorn even bellen ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten