zondag 12 mei 2013

Yellow claw & the Opposites brengen eerbetoon aan het Thunderdome-tijdperk

Yellow claw & the Opposites: Thunder (10)                                    *** hoogste eerste weeks ***

Maanden hebben de fans moeten wachten, maar sinds vrijdag is ie er eindelijk: ‘Slapeloze nachten’, het vierde album van the Opposites. Ook dat album zal vrijdag een hoge notering krijgen in de nieuwe Album Top 100, waarover dan meer. ‘Thunder’, hun twaalfde notering, is één van de negentien tracks op het album. Dus het lange wachten wordt wel enigszins goedgemaakt.

‘Thunder’ namen Willem en Twan (the Opposites) op met de hiphoppers van Yellow claw (=Jim Aasgier, Nizzle en Bizzey), die daarmee na ‘Krokobil’ feat. Sjaak & Mr. Polska (#5 in 2012), hun tweede top 10-notering scoren. The Opposites zelf staan nu op zes, waaronder een #1-hit voor ‘Broodje bakpao’ feat. Gers & Sef in 2010.

‘Broodje bakpao’, opgenomen voor de serie ‘New kids’, zat al in het straatje van ‘Thunder’, dus zo’n raar uitstapje is het niet voor the Opposites.

Thunder’ is een eerbetoon aan de  muziek uit het ‘Thunderdome-tijdperk’. Het hoogtepunt van de Thunderdomefeesten, georganiseerd door ID&T, waar voornamelijk hardcore house en gabbermuziek werd  gedraaid, lag in de jaren ’90. Ze bestaan echter nog steeds, maar ID&T heeft zich teruggetrokken. Hun laatste Thunderdomefeest was op 15 december 2012 in de RAI in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten