zondag 12 mei 2013

Editors ondergaan metamorfose

Editors: A ton of love (55)

Als je het niet zou weten, dan zou ‘A ton of love’ best een nieuwe single van één of andere rockband kunnen zijn. In ieder geval niet van de Schotse Editors. Zanger Tom Smith klinkt anders en minder op de voorgrond. Daarnaast zijn gitaren prominent aanwezig op ‘A ton of love’ in plaats van de synthesizers. Kortom Editors klinkt nu meer als een rockband uit de jaren ‘80. Een muzikale richting die gitarist Chris Urbanowicz waarschijnlijk niet zag zitten, want in april 2012 heeft hij de band verlaten.

A ton of love’, deze week Megahit op 3FM, is de eerste hit van Editors sinds de live single ‘No sound but the wind (live at Rock Werchter 2010)’ uit 2010 (#72). Qua studionummers was de voorlaatste notering nog langer geleden: ‘Papillon’ (#16 in 2009), hun grootste hit.

uitbreiding

 ‘A ton of love’ is de voorloper van het vierde album ‘The weight of your love’, opgenomen in Nashville, dat op 1 juli uitkomt. Een album dus zonder gitarist Chris Urbanowicz, maar met twee nieuwe leden: Justin Lockey en Elliott Williams. Jacquire King, producer van Kings of Leon, heeft het album van de vernieuwde Editors voor zijn rekening genomen.

Horen hoe het live klinkt? Dat kan: 7 juli op Rock Werchter, 8 juli in de Gashouder in Amsterdam, 10 augustus op Sziget of op 17 augustus op Lowlands. Mogelijkheden genoeg! En anders luisteren naar 3FM die al deze festivals uitzend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten