zondag 12 mei 2013

single nekt Armin van Buuren

Armin van Buuren feat. Miri Ben-Ari: Intense (14)

Het album ‘Intense’ van Armin van Buuren heeft net niet de eerste plaats gehaald van de Album Top 100. ‘The shocking Miss Emerald’ van Caro Emerald verkoopt net iets beter (zie ook de albumsnippers). In de Britse albumlijst komt het album van Armin slechts binnen op de 37e plaats. Ook daar strijkt Caro met de eer, want ‘The shocking Miss Emerald’ is ook daar de nieuwe #1, haar eerste! In de eerste week verkoopt het album bijna 3.000 exemplaren meer dan ‘Home’ van Rudimental, vorige week #1.

Wel scoort Armin met ‘This is what it feels like’ zijn grootste hit in de Britse hitparade, want het nummer feat. Trevor Guthrie komt daar binnen op de 6e plaats. Hoogste plaats tot deze week was #18 voor ‘Communiction’ in 2000.

single te vroeg

Dat Armin van Buuren bij ons de eerste plaats misloopt dankt hij aan zijn fans, of eigenlijk aan zichzelf. Want als de titeltrack ‘Intense’ feat. Miri Ben-Ari niet of later op single was uitgebracht, hadden die kopers waarschijnlijk het album gekocht. En die aantallen kunnen net het verschil uitmaken. ‘Intense’ is de opvolger van ‘Intense mini mix’ (vorige week op #78), dat de fans lekker moest maken voor het album en dan ook niet op het album staat. Dat was wél een goede zet.

#1-hit

Op ‘Intense’, zijn 28e notering, speelt Miri Ben-Ari de hoogste viool. De naam zegt je waarschijnlijk niet zo veel, toch heeft ze al een #1-hit op zak. Ari speelt namelijk viool op ‘Fallin’’, de #1-hit van Alicia Keys uit 2001!

militaire dienst

Ari, geboren op 4 december 1978 in Tel Aviv, Israël, begon al met vioolspelen toen ze nog maar 5 jaar jong was. Het leger bracht haar op het juiste pad van de muziek: tijdens haar diensttijd hoorde ze een album van de Amerikaanse jazz saxofonist Charlie Parker, waarop ze de jazz in haar hart sloot en nooit meer los liet. Op haar 21e bracht ze haar eerste cd ‘Sahara’ uit.

Jay-Z

In 2000 deed Miri Ben-Ari een optreden tijdens ‘106 & Park’, een hiphop / r&b show, uitgezonden op de kabel van Washington. Dat optreden werd ook door Jay-Z bekeken, die haar uitnodigde om te komen spelen op het jaarlijkse Summer Jam Concert, waar ze een staande ovatie kreeg.
Dit optreden leidde tot meer uitnodigingen van andere artiesten. Ze werkte onder andere samen met Kanye West, met wie ze het nummer ‘Jesus walks’ schreef. Haar bijnaam is ‘The hiphop violinist’, naar de gelijknamige cd die ze in 2005 uitbracht en waarop ze samenwerkt met onder andere Fatman Scoop, Akon, John Legend en Pitbull. Kortom, Armin heeft dus niet zomaar een violist voor ‘Intense’ gevraagd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten