zondag 12 mei 2013

eindelijk internationaal succes voor Canadese muzikanten

Classified feat. David Myles: Inner ninja (91)

Luke Boyd (Enfield, Nova Scotia, Canada, 13 december 1977) is al bezig sinds zijn achttiende, maar groot succes heeft hij nog nooit gekend. Op een eigen label, Half Life Records, bracht hij als Classified in 1995 zijn eerste elpee ‘Time’s up’, kid’ uit. Diverse albums volgden, waarvan sommigen met andere Canadese artiesten. Sinds 2008 scoorde hij in eigen land singlehits, maar daarbuiten nog niet.

Op ‘Inner inja’ wordt Classified bijgestaan door zijn landgenoot, de bijna 4 jaar jongere David PT Myles. Miles groeide op in Fredericton, hoofdstad van de Canadese provincie New Brunswick. Op zijn tiende begon hij trompet te spelen en trad op in schoolbandjes. Hij studeerde politieke wetenschap, maar kon de muziek niet los laten.

Mandarijn

Toen hij in 2001, tijdens een uitwisseling, in China belandde, om het Mandarijn te leren, kocht hij zijn eerste gitaar. Daarna ging het snel: hij belandde in de jazz scène, nam diverse albums op, maar ook voor hem bleef het grote succes uit. Tot deze week met ‘Inner ninja’ dat voorzichtig binnenkomt op #91, waarbij zowel Classified als David Myles hun eerste succes buiten Canada hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten