zondag 12 mei 2013

Mariah Carey in duet met halve Mexicaan

Mariah Carey feat. Miguel: #Beautiful (68)

Monroe, het twee jaar oude dochtertje van Mariah Carey zal te horen zijn op haar veertiende studioalbum, dat na de zomer verschijnt. Mariah: “Ze kan nog niet echt een volledige zin uitspreken, maar ze heeft het goed gedaan”.

‘#Beautiful’ feat. Miguel, is van het album de eerste single en haar eerste notering sinds ‘Obsessed’ (#61 in 2009). Voor een echt grote hit van Mariah Carey moeten we terug naar 2005: ‘We belong together’ goed voor een derde plaats. Of we dat ook weer gaan beleven met ‘#Beautiful’, haar 41e notering? We zullen het snel weten.

‘#Beautiful’ schreef en produceerde Carey, inmiddels 43, met Miguel Jontel Pimentel en Nathan Perez. Miguel bracht tot nu twee albums uit, die samen zo’n 800.000 keer over de Amerikaanse toonbank ging. Zijn samenwerking met Carey, hij zingt ‘#Beautiful’ met haar, zal hem geen windeieren leggen.

halve Mexicaan

Voor Miguel begon het leven op 23 oktober 1985 in San Pedro in Los Angeles, Californië. Zijn ouders, vader Mexicaan, moeder Afrikaans-Amerikaans, scheidden toen hij acht jaar was. Van zijn moeder kreeg hij de oude r&b mee, van zijn vader funk, hiphop, jazz en rock. Op zijn veertiende schreef Miguel zijn eerste liedjes en tijdens de middelbare school leerde hij hoe de muziekbizz in elkaar zat. Toen hij klaar was met school, lag de weg vrij voor een carrière in de muziek, dat hem al twee hitalbums opleverde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten