zondag 12 mei 2013

Wax leerde het rappen van muziekvideo’s en MTV

Wax: Rosana (87)

Nee, dit is niet het duo Wax dat onder meer scoorde met ‘Building a bridge to your heart’ (#6 in 1987) en nee, ‘Rosana’ is ook geen cover van Toto (#6 in 1982 voor ‘Rosanna’, met dubbel n). Deze Wax maakt heel andere muziek, rap en in zijn eentje. Geboren als Michael Jones op 20 augustus 1980 in Washington, D.C., leerde hij rappen door naar veel muziekvideo’s en  MTV te kijken. De meeste invloed maakten Guns ’n roses en DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince. Voor Jones begon het met een gitaar, en daarna kwam de rap.

YouTube

Ervaring met rappen deed hij op in de band MacGregor, waarvan hij de lead vocalist en gitarist was. In die tijd bracht hij tevens zijn eerste EP uit ‘Biatch!’. Halverwege 2007 begon hij samen met zijn tweelingbroer Herbal T, video’s te uploaden naar YouTube. Sindsdien zijn de clips meer dan 36 miljoen keer bekeken.

In maart 2011 sloot hij een contract met Def Jam Recordings, waarbij begin dit jaar zijn vierde album ‘Continue’ uitkwam. Daarop staat ook ‘Rosana’, dat in de Duitssprekende landen de top 10 haalde en in Oostenrijk zelfs de eerste plaats.

Daar zal zeker de hilarische videoclip met het Playboy model Melissa Soria als Rosana, aan meegeholpen hebben. De clip leverde haar al enkele huwelijksaanzoeken op! Er is ook een filmpje waarin een aantal scenes zijn te zien die de clip niet haalden. De opvolger staat ook al klaar: ‘Toothbrush’, waarin Melissa ook weer te zien is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten