vrijdag 17 mei 2013

Hitflits: Birds van Anouk #1, nu zaterdag in Malmö nog!

Wat haar in maart niet lukte, maakt Anouk deze week in één klap meer dan goed: een #1-notering voor ‘Birds’. In maart was ‘Julia’ van Nick & Simon te sterk voor ‘Birds’. Nu sprint het nummer in de tiende week vanaf de 23e plek naar de toppositie in de Single Top 100, dat Anouk na ‘Three days in a row’ (#1 in 2009), haar tweede #1-notering oplevert.
Aanleiding voor deze stijging is natuurlijk het winnen, afgelopen dinsdag, van de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival, waardoor Anouk zaterdag in de finale staat. Het is maar goed dat ze in de eerste halve finale zat, en niet in de tweede halve finale die donderdag was, want dan had ‘Birds’ de eerste plaats nog niet gehaald. Nu had het nummer ruim twee dagen de tijd om de eerste plaats te bereiken.

vierde Songfestival #1

In tegenstelling tot andere hitparades is ‘Birds’ in de Single Top 100 niet het eerste Songfestivalliedje dat de eerste plaats haalt nog voordat het gewonnen heeft. Er gingen haar drie voor, waarvan één zelfs twee keer. Meer daarover in de nieuwe Megaman, waarin we ook weten op welke plaats Anouk eindigde in de eerste halve finale.

Vandaag is ‘Sing along songs’, het nieuwe album van Anouk verschenen. Dus wellicht volgende week een dubbele #1! Naar aanleiding van haar optreden en alles er om heen, wordt het album wereldwijd uitgebracht.

‘Birds’ is niet het enige liedje van het Eurovisie Songfestival dat scoort. Emmelie de Forest met ‘Only teardrops’, de inzending van Denemarken en misschien wel de grootste concurrent van Anouk, scoort op #36 en Dina Garipova met ‘What if’, voor Rusland, komt binnen op #100. Dus qua notering heeft Nederland al gewonnen van Denemarken!

Behalve ‘Birds’ van Anouk, knalt er nog een nummer de top 10 binnen. Vanaf de 49e plaats stijgt ‘Waves’ van Mr. Probz in de derde week naar de 6e plaats, wat hem na ‘Sukkel voor de liefde’ van the Opposites (#10 in april), zijn tweede top 10-notering oplevert. De stijging van ‘Waves’ is geheel toe te schrijven aan het optreden dat hij afgelopen dinsdag gaf in De Wereld Draait Door. Dat was op dezelfde dag dat bekend werd dat vorig weekend zijn gehele huis en studio verwoest was door een brand. De 6e plaats zal niet de hoogste zijn voor ‘Waves’, want het nummer is de komende week de Megahit op 3FM.

TOP 3

1 (23)  Anouk: Birds
2  (1)   Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell: Blurred lines
3  (2)   Daft punk feat. Pharrell Williams: Get lucky

Alvorens we overgaan naar de AlbumTop 100, waarin Nederland ook de scepter zwaait, kijken we eerst nog naar de eerste weeks noteringen van deze week.
#8 Gerard Joling & Jandino: Mijn liefde
#66 Sebastian Ingrosso, Tommy Trash, John Martin: Reload
#73 Thamara Kingma: Hamba nawe
#77 Queens of the stone age: My God is the sun
#78 David Guetta feat. Ne-Yo & Akon: Play hard
#84 Selena Gomez: Come & get it
#89 Dean Saunders: Ben jij
#91 Bruno Mars: Treasure
#92 Dimitri Vegas, Moquai & Like Mike :Mammoth
#94 Theo Mezz: Diana
#95 Catharina Hulters: Er is maar een vrouw
#98 Chris Malinchak: So good to me

ALBUMS

“Ach, hoe hoog hij binnenkomt en waar hij eindigt is helemaal niet belangrijk.” Aldus Guus Meeuwis vorige week vrijdag bij de release van zijn nieuwe album ‘Het kan hier zo mooi zijn’. Stilletjes zal Guus toch wel gehoopt hebben op een zesde #1-notering, maar dat zit er dit keer niet in, want ‘The shocking Miss Emerald’ blijft de bovenste beste in de Album Top 100, nu voor de tweede week.

Overigens is Caro in de Britse albumlijst wel haar eerste plaats kwijt. Met 34236 exemplaren was het daar vorige week het bestverkochte album. ‘Deleted scenes from the cutting room floor’ verkocht in de eerste week in oktober 2010, 2359 stuks, maar kwam dan ook binnen op de 74e plaats.

Na 39 weken steeg het album naar de 4e plaats en in totaal zijn er 410.662 exemplaren van verkocht. Grandmono, het label waarop de albums van Caro worden uitgebracht gaat voor ‘The shocking Miss Emerald’ voor een half miljoen exemplaren. Daarbij geholpen door een aantal singles waaronder ‘Liquid lunch’, waarvan men een grote zomerhit verwacht. Sowieso staan er tot maart 2014 zeven singles in de planning!

O ja, de nieuwe #1 in de Britse albumlijst wordt ´Time´ van Rod Stewart, zijn eerste in 34 jaar!

strijd

Terug naar ons land, waar Caro Emerald volgende week (even) ruimte moeten maken. Dan zullen twee albums om de eerste plaats vechten. Anouk met ‘Sing along songs’, die haar negende #1-notering binnen kan  slepen en Daft punk met ‘Random access memories’, dat ook vandaag is uitgekomen. We verwachten dat Anouk deze strijd zal winnen. Haar album was afgelopen week exclusief op Radio 2 te horen en is platina uitgeleverd. Afgelopen maandag heeft 3 voor 12 het album van Daft punk integraal laten horen, nadat iemand het album geript had van iTunes.

TOP 3

1  (1)   Caro Emerald: The shocking Miss Emerald (tweede week)
2 E.W. Guus Meeuwis: Het kan hier zo mooi zijn
3  (2)   Armin van Buuren: Intense

Het restant eerste weeks notering van deze week zijn:
#5 Wende: Last resistance
#6 the Opposites: Slapeloze nachten
#10 Lisa Lois: Breaking away
#14 Agnetha Fältskog: A
#17 Demi Lovato: Demi
#20 Vampire weekend: Modern vampires of the city
#72 Mark Lanegan & Duke Garwood: Black pudding
#73 Zaz: Recto verso
#95 Boz Scaggs: Memphis
#98 Miles Davis Quintet: Live in Europe 1969 - The bootleg series vol. 2

Tot zover deze Hitflits. Wij maken ons op voor de 58e finale van het Eurovisie Songfestival in Malmö en duimen voor Anouk. Zaterdag weten we hoe hoog zij is gekomen en ergens dit Pinksterweekend lees je het natuurlijk in de nieuwe Megaman. Vanaf zaterdagmiddag kun je voor de achtergronden bij de nieuwe albums  terecht op de nieuwssite van 3FM. De volledige hitlijsten staan op Dutch Charts. Veel plezier morgenavond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten