zondag 28 augustus 2011

Dubbel goud voor Racoon

Racoon: Took a hit (81)

‘No mercy’, de vorige single van Racoon die in maart verscheen, had een lange aanloop nodig voordat het de top 10 bereikte. Het nummer stond al tien weken genoteerd en was in die tijd niet hoger gekomen dan de 15e plek. Dat veranderde eind mei op slag, nadat zanger Bart van der Weide het nummer had gezongen met Pyke, deelnemer van X factor. ‘No mercy’ steeg door naar de derde plaats, waarmee de band hun grootste hit scoorde. In juli kregen de bandleden voor de verkoop van meer dan 10.000 downloads een gouden plak uitgereikt. ‘No mercy’ staat nog steeds genoteerd en stijgt in de 23e week naar de 23e plaats.

Dankzij het succes van ‘No mercy’, knalde het album ‘Liverpool rain’ in mei binnen op de tweede plaats. Na vier maanden, waarvan de helft in de top 10, zijn er meer dan 25.000 stuks van verkocht, goed voor goud dus. Tijdens de Coen & Sander Show op donderdag 18 augustus 2011, kregen de bandleden het goud uitgereikt.

En nu is er dan ‘Took a hit’, de opvolger van ‘No mercy’ en hun dertiende notering. Met de titel zit het wel goed, want die hebben ze met de binnenkomst op #81 al. Bovendien steunt 3FM de groep weer volop, want afgelopen week was het de Megahit. Afgelopen vrijdag stond de band op het kletsnatte podium van de Uitmarkt in Amsterdam en bracht beide nummers live ten gehore. We zijn benieuwd of dat enig effect heeft op de verkoop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten