zaterdag 3 september 2011

Alexis Jordan gloreert op drie fronten

Alexis Jordan: Hush hush (50)

’Hush hush’, even stil, want we willen wat vertellen over Alexis Jordan. Al sinds begin dit jaar is ‘Happiness’ een doorslaand succes, maar de laatste maand vliegen haar nieuwe singles om des Megaman’s oren. In de zomer werd ‘Good girl’ uitgebracht als opvolger van ‘Happiness’, maar dat werd geen succes. De single kwam nooit hoger dan #53 en verdween vorige maand geruisloos van het toneel. Met de pogingen die daarna kwamen, is het echter wel goed raak. Zó goed zelfs, dat Alexis Jordan deze week op drie fronten wat te vieren heeft.

Laten we beginnen met haar gloednieuwe single: ‘Hush hush’ komt deze week exact op de helft van de Single Top 100 binnen. Alexis is er blij mee. “Het nummer gaat over een situatie waarin je gekwetst bent, of iemand heeft je belazerd, en dan zeg je gewoon: ‘Hou je kop! Ik wil er niks meer over horen, ik ga door met m’n leven!’ Wat ik dus gaaf vind aan dit nummer is dat het gewoon zegt waar het op staat voor iemand die ooit in zo’n situatie verzeild is geraakt.”

Dan puntje twee: haar single samen met Sean Paul, ‘Got 2 luv u’. Beetje jammer dat geen enkele componist nog een titel in normale Engelse woorden weet te noteren, maar toch: het nummer entert in de vierde week de top 10. Na een binnenkomst op #73 drie weken geleden belandt ‘Got 2 luv u’ via een 39e en een 12e plek deze week op nummer 9. Bij deze dus de tweede top 10-hit voor Alexis, na ‘Happiness’.

En dat ‘Happiness’ is het derde feestje voor Alexis Jordan deze week. Dat nummer viert namelijk een jubileum en staat nu voor de dertigste week genoteerd. En dat wordt gevierd met een plekje winst: ‘Happiness’ klimt van 24 naar #23 en doet het nog altijd beregoed in de Single Top 100. Drie keer Alexis Jordan bij de bovenste vijftig dus, en dat komt niet vaak voor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten