zaterdag 3 september 2011

John de Bever shopt bij Al Martino

John de Bever: Als een hemel zonder sterrenlicht (91)

Wow, John de Bever doet het goed! Één hit in 2008, twee in 2009, drie in 2010 en dit jaar is hij al zijn vierde hit toe; die John de Bever scoort onderhand meer hits dan doelpunten! En dat wil wat zeggen, want deze voormalige profvoetballer (FC Den Bosch) en zaalvoetbalgrootheid (uitgeroepen tot beste zaalvoetballer van het toernooi tijdens de wereldkampioenschappen in 1997 in Brazilië) heeft er in zijn sportcarrière ook al heel wat in het netje gelegd.

Echt grote hits zaten er voor John tot nu toe niet bij; zijn topprestatie is een 24e plek in 2008 voor ‘Un fiesta del amor’. En ken je trouwens de debuuthit van deze geboren Berlicummer nog? Die scoorde hij al in 1980, toen hij pas veertien was: ‘Als ik later eens trouw’ (moet ze lijken op jou).

Anyway, deze keer poogt De Bever dus met ‘Als een hemel zonder sterrenlicht’ potten te breken. Aan de compositie kan het niet liggen, want die heeft zichzelf al bewezen. Deze nieuwe single is namelijk een cover van ‘Spanish eyes’, dat in 1966 al door Al Martino tot wereldhit is gezongen; bij ons kwam het toen tot #13. Ook dat was niet het origineel trouwens, want dat stamt nog uit het jaar daar weer voor. Als het instrumentale ‘Moon over Naples’ werd het in 1965 voor het eerst opgenomen door de Duitse bandleider Bert Kaempfert. Componist Kaempfert scoorde er zelf geen hit mee, maar toch werd het een aardig melkkoetje; de verkopen van de Al Martino-versie kwamen boven het miljoen uit en vervolgens namen onder meer Elvis Presley, Engelbert Humperdinck, Willie Nelson & Julio Iglesias en zelfs Faith no more een versie op van dit nummer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten