zaterdag 3 september 2011

Nick en Thomas behouden de leiding

Nick & Thomas: Sterker nu dan ooit (1) *** tweede week op #1 ***
Keizer & de Munnik: Kijk me na (2)

Ja, dat spelen ze handig! Vorige week vlogen de downloads van Nick & Thomas én van Keizer & De Munnik de deur uit, deze week is het de fysieke single die de heren aan een tweede week bovenaan de Single Top 100 helpt. Vorige week was het natuurlijk een prachtige stunt: twee gerenommeerde duo’s (Nick & Simon en Acda & de Munnik) gaan vreemd, met elkaar. Deze week gaan de mannen nog een stapje verder: ze gaan alle vier solo!

Vorige week vrijdag lag de cd-single van zowel ‘Sterker nu dan ooit’ als ‘Kijk me na’ in de winkel en de webshop. Op de singles zijn uiteraard het gelegenheidsduetten te vinden die de duo’s als kruisbestuiving met elkaar hebben opgenomen. Nieuw voor de fans is dat beide nummers ook als soloversie, door allebei de zangers, op de cd-singles staan.

Zo staat op de singleversie van ‘Sterker nu dan ooit’ de soloversie van Nick (zonder Thomas) én van Thomas (zonder Nick). Op de cd-single van ‘Kijk me na’ vind je de soloversies van Keizer (zonder De Munnik) en De Munnik (zonder Keizer). Kortom: vier nieuwe redenen voor de fans om naar de winkel te rennen en hun idolen een tweede week op #1 te bezorgen.

De onderlinge verschillen liggen deze week wat verder uit elkaar dan de week ervoor. Was het verschil vorige week nog minder dan 2%, deze week liggen de verkopen van beide singles zo’n 6% uit elkaar, nog altijd in het voordeel van Nick Schilder en Thomas Acda. De verschillen met de concurrentie zijn echter flink kleiner geworden. ‘Danza kuduro’ van Lucenzo en consorten staat net als vorige week op #3, maar zijn achterstand is deze week met ruim de helft geslonken: stond hij vorige week nog 27% achter op de koppositie, deze week is dat nog maar 12%. Ook de daaropvolgende platen zijn duidelijk dichterbij gekomen.

Inmiddels lijken de verkooptrucjes van beide duo’s uitgeput. We zijn dus benieuwd of de mannen er nog een derde week op #1 aan vast kunnen knopen. En zo nee, wie neemt dan de leiding over? Wellicht komt ‘Danza kuduro’ terug op #1, of zou de Australische Belg Gotye alsnog gaan toeslaan? Over zeven dagen komen we er achter…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten