zaterdag 3 september 2011

Shermanology: kinderen van the Sherman Brothers scoren eigen hit

Tom Hangs and Shermanology: Blessed (75)

Wat is er mis met de naam Tim Berg? De Megaman was er al blij mee dat de Zweedse producer Tim Bergling niet al te ver hoefde te gaan zoeken om een artiestennaam te bedenken. Maar nee hoor, waarom zou je makkelijk doen als het ook moeilijk kan? Dus na zijn debuuthit ‘Bromance’ (#5 vorig jaar) moest mijnheer Berling zo nodig weer van artiestennaam veranderen. Hij noemde zich Avicii, maar dat bracht hem weinig geluk: de single ‘My feelings for you’ kwam niet verder dan #51. Ook de drie singles daarna (twee als Avicii en één als Tim Berg) brachten hem niet meer in het linkerrijtje van de hitlijst.

Dus werd het blijkbaar tijd voor Bergling om het weer over een andere boeg te gooien. Nu noemt hij zicht Tom Hangs en hoopt hij op nieuw succes. Daar heeft hij dan wel het Nederlandse trio Shermanology bij nodig. Broer, zus en neef Andy, Dorothy en Leon Sherman treden al sinds 2008 als dance-act op onder die naam. De Shermannetjes hebben de muziek met de paplepel ingegoten gekregen; hun vaders maakten deel uit van de soulformatie the Sherman Brothers. Andy Sherman zong aanvankelijk in Engeland bij Artful Dodger, als opvolger van Craig David. Zijn zus Dorothy toerde ondertussen door Europa als lid van een Supremes-tribute groep. Vanaf 2008 zingt het tweetal samen. Eerder dit jaar brak neef Leon een zangcarrière op Gran Canaria af om zich bij zijn familie te vervoegen, waarop Shermanology een trio werd.

Andy Sherman van Shermanology heeft trouwens al een hit onder eigen naam gescoord; in 2005 schopte hij het samen met Fedde Le Grand tot #39 met ‘3min2xpln’.

En hun vaders, the Sherman Brothers? Die schopten het tot vier hits tussen 1976 en 1987, waarvan de eerste, ‘Smile baby smile’, de grootste was (#27). Leadzanger Tony Sherman van de groep – vader van Andy en Dorothy – deed het zelfs nóg veel beter, want hij scoorde bovendien nog eens zes solohits. Drie keer bleef hij steken op nummer 11, maar gelukkig haalde hij ook één keer de top 10, met zijn debuuthit ‘Tonight’ uit 1974 (#10).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten